Pečete rádi? Připravte si vaše oblíbené pečivo přesně tak, jak vám chutná! Upečte si doma chléb a další vynikající pokrmy díky troubě Delonghi Pangourmet s funkcí horkého vzduchu

TROUBA PANGOURMET
Jedná se o exkluzivní troubu s funkcí horkého vzduchu, která je schopna hníst, pomáhat při kynutí a upéct v automatickém režimu mnoho různých druhů chleba či sladkých koláčů. Můžete využít klasickou kulatou formu, nebo vyrobit housky na plech, upéct jemné pečivo, pizzu, vyrobit marmelády...Pangourmet je nový a nepostradatelný pomocník v kuchyni, kterého využijete při přípravě snídaní, hlavních jídel či svačin, a to každý den, kdykoliv budete potřebovat!

 Delonghi Pangourmet

Co všechno dokáže unikátní trouba Pangourmet?

SPECIÁLNÍ HNĚTACÍ FORMA
Exkluzivní hnětací forma je opravdu velmi pokroková: její velikost je optimalizována k dosažení a zaručení toho nejlepšího výsledku a k dosažení ideálního kulatého tvaru chleba jako od pekaře, a to i v plně automatickém režimu.

PEKÁRNA NA CHLEBA S HORKOVZDUŠNOU FUNKCÍ
Při pečení horkým vzduchem sálá teplo po celou dobu pečení rovnoměrně v celé troubě a zaručí tak kompletní upečení chleba a bezkonkurenční křupavou kůrku na povrchu.

DIGITÁLNÍ DISPLEJ
Používat tuto troubu je velmi jednoduché právě díky 30 automatickým programům a dobře viditelnému displeji...
k získání perfektního výsledku vám postačí pouze stisknout tlačítko.
SMÍCHÁNÍ INGREDIENCÍ
Každá z ingrediencí má při výrobě pečiva svou úlohu, proto je důležité je správně dávkovat, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Doporučujeme, abyste ingredience vážili a dávkovali podle uvedených návodů. Postup smíchání jednotlivých ingrediencí a posloupnost jejich smíchání jsou také velmi důležité: nejdříve vlijte tekutiny, potom suché ingredience (mouka, cukr, sůl), a nakonec v mouce udělejte důlek a přidejte kvasnice. Kvasnice nesmí nikdy přijít do přímého kontaktu se solí. To vám vždy zaručí dobře propečený křupavý chléb.

Nezapomeňte! Co byste měli vědět, než se pustíte do pečení?

PŘÍMÁ A NEPŘÍMÁ METODA
Existují dvě metody hnětení chleba, přímá a nepřímá. Při přímé metodě se smíchají všechny přísady najednou. Naopak nepřímá metoda vyžaduje předpřípravu kvasnicových těst.

POMĚR VODY A MOUKY
Poměr vody a mouky závisí na několika faktorech: množství lepku obsaženého v mouce (čím více lepku, tím více vody), vlhkosti prostředí mouky, kde byla mouka uskladněna a vlhkosti vnějšího prostředí.

TEPLOTA TĚSTA
Teplota těsta má velmi důležitou úlohu a všeobecně se doporučuje ji udržovat v rozmezí od 25 do 30 °C.
Příliš studené či příliš teplé těsto může zapříčinit špatné vykynutí. Za správnou teplotu se považuje a doporučuje v létě 10 °C a v zimě 22 °C.

Jaké chutné pečivo si můžete díky díky troubě Delonghi Pangourmet s funkcí horkého vzduchu doma upéct? Přinášíme vám několik receptů! Jaké potřebujete suroviny? Vše pro vaše chutné pečivo najdete na stránkách s radami od odborníka: http://pangourmet.delonghi.com/cz/rady-od-pekare

Naše tipy na chutné chleby:

Celozrnný chléb

Co budete potřebovat?
INGREDIENCE 750 g 1 kg

VODA 375 ml 500 ml
CELOZRNNÁ MOUKA 570 g 750 g
CUKR (SLADOVÝ CUKR) 15 g (8 g) 19 g (10 g)
SŮL 11 g 15 g
DROŽDÍ (V PRÁŠKU) 30 g (2 a 1/2 lžičky) 40 g (3 lžičky)

Hotovo za 2 hodiny 25 minut
Náročnost nízká
1- Nasaďte míchací lopatku do správné polohy.
2- Podle uvedeného receptu dejte ingredience do míchací formy.
3- Pomocí vařečky nejdříve těsto krátce ručně promíchejte.
4- Vložte míchací formu do trouby a zvolte program AU 4.
5- Stiskněte tlačítko Start/Stop.
RADA: na konci kynutí (1 hodina a 5 minut) se trouba sama přepne do stand-by režimu na dobu 5 min. Indikátor času začne blikat, takže během této doby můžete vyndat formu z trouby ven, posypat těsto prosátou moukou, těsto ostrým nožem nakrojit a poté ji opět vrátit na své místo (není potřeba stisknout tlačítko Start/Stop). Pokud si nepřejete provést tyto úkony, potom se trouba po uplynutí 5 min režimu stand-by sama zapne. Pokud si u chleba přejete extra kůrku, pak na konci pečení stiskněte tlačítko +, přidejte tak několik minut k pečení a poté stiskněte tlačítko Start/Stop.

Olivový chléb

receptyCo budete potřebovat?
INGREDIENCE 750 g 1 kg

VODA 220 ml 300 ml
MOUKA TYPU „0“ 200 g 270 g
OTRUBY 200 g 270 g
CUKR (SLADOVÝ CUKR) 5 g (3 g) 7 g (5 g)
SŮL 8 g 10 g
DROŽDÍ (V PRÁŠKU) 10 g (1 lžička) 13 g (1 a 1/2 lžičky)
OLIVY 170 g 250 g

Hotovo za 2 hodiny 55 minut
Náročnost nízká

1- Nasaďte míchací lopatku do správné polohy.
2- Podle uvedeného receptu dejte ingredience do míchací formy.
3- Pomocí vařečky nejdříve těsto krátce ručně promíchejte.
4- Vložte míchací formu do trouby a zvolte program AU 10.
5- Stiskněte tlačítko Start/Stop.
RADA: jestliže si přejete upéct žemle (místo kulatého bochníku), potom zvolte poloautomatický program SE 6.
Po ukončení prvního kynutí (po 47 min) se trouba přepne do režimu stand-by: vyndejte těsto z míchací formy a dejte ho na pomoučený vál. Vytvořte ručně žemle (ze 750 g těsta se udělají 2 plechy žemlí) a umístěte je na plech, který jste předtím vyložili pečicím papírem. Dejte plech do trouby na nejnižší příčku a stiskněte tlačítko Start/Stop. Trouba automaticky spustí druhou fázi kynutí a následně pečení.
Po uplynutí pečení dejte do trouby zbylé žemle (co mezitím vykynuly mimo troubu), tlačítky + - nastavte dalších 40 min pečení a poté stiskněte tlačítko Start/Stop.

Bezlepkový chléb

receptyCo budete potřebovat?
INGREDIENCE PRO KLASICKÝ RECEPT 750 g

VODA 300 ml
OLEJ 25 g
SPECIÁLNÍ BEZLEPKOVÁ MOUKA 400 g
SŮL 10 g
DROŽDÍ (V PRÁŠKU) 25 g (2 lžičky)
INGREDIENCE (VARIANTA S POHANKOU) 750 g
VODA 290 ml
OLEJ 40 g
SPECIÁLNÍ BEZLEPKOVÁ MOUKA 350 g
POHANKA 150 g
SŮL 10 g
DROŽDÍ (V PRÁŠKU) 25 g (2 lžičky)

Hotovo za 1 hodinu 55 minut
Náročnost střední

1- Nasaďte míchací lopatku do správné polohy.
2- Podle uvedeného receptu dejte ingredience do míchací formy.
3- Pomocí vařečky nejdříve těsto krátce ručně promíchejte.
4- Vložte míchací formu do trouby a zvolte program AU 11.
5- Stiskněte tlačítko Start/Stop.
6- Tyto mouky jsou velmi specifické, takže jestliže nejsou po 10 minutách míchání dobře promíchány a nacházejí se v těstě nepromíchané hrudky mouky, potom přerušte proces tlačítkem Start/Stop, vyndejte mísu z trouby a pomocí vařečky vše dobře promíchejte; poté vraťte mísu opět na své místo v troubě a stiskněte tlačítko Start/Stop.

RADA: vždy promíchejte základní mouku s ostatními moukami (bezlepková mouka, pohanka, kukuřičná mouka, atd.). Pokud si u chleba přejete extra kůrku, pak na konci pečení stiskněte tlačítko +, přidejte tak několik minut k pečení a poté stiskněte tlačítko Start/Stop.

Pizza margherita
a calzone (plněná pizza)

receptyINGREDIENCE 1 plech 3 plechy
VODA 150 ml 300 ml
Čerstvé droždí 15 g 30 g
MOUKA TYPU „00“ 250 g 500 g
Olivový olej 1 lžíce 2 lžíce
SŮL 1/2 lžičky 1 lžička

1- Nasaďte míchací lopatku do správné polohy.
2- Podle uvedeného receptu dejte ingredience do míchací formy.
3- Pomocí vařečky nejdříve těsto krátce ručně promíchejte.
4- Vložte míchací formu do trouby a zvolte program SE 7.
5- Stiskněte tlačítko Start/Stop.
6- Po ukončení kynutí (po 80 min) se trouba přepne do režimu stand-by: vyndejte formu z trouby a přepněte na funkci elektrické horkovzdušné trouby. Dejte těsto, které je trochu lepivé, na lehce pomoučený vál a rukou ho důkladně propracujte alespoň po dobu 1 minuty, dokud se nespojí v kompaktní kouli, kterou poté rozdělte na 3 stejné části. Z každé části na pomoučeném válu vytvarujte bochánek a rukou ho roztlačte na silnější kruhový plát. Nechte je odpočívat zakryté utěrkou alespoň 10 minut.
Mezitím si zapněte troubu - funkce horkovzdušné pečení na 220°C. Každou z částí těsta, které je nyní kompaktní a velmi elastické, snadno vytvarujete vytahováním a vyvěšováním přes hřbety rukou do požadované tloušťky a kruhového tvaru. Potom těsto přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto potřete loupanými drcenými rajčaty, která zbavíte přebytečné vody a poklaďte ho velkými kousky 200 gramové Mozzarelly. Celou pizzu i její okraje rovnoměrně pokapejte extra panenským olivovým olejem a jemně osolte. Mezitím se trouba předehřála. Dejte plech do trouby na nejnižší příčku a pečte po dobu 20 minut. Poté pizzu vyndejte ven, nechte ji odpočinout a nakrájejte. Do trouby nyní můžete dát péct další dávku.

PŘÍPRAVA PLNĚNÉ PIZZY CALZONE: vytvarujte kruhové těsto a na jednu půlku položte následující ingredience po sobě tak, jak je to uvedeno v receptu: šunka, mozzarella, houby, rajčata. Potom těsto přehněte a okraje přitlačte k sobě.

Čokoládový dort

receptyINGREDIENCE 1 kg
MLÉKO 100 ml
ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO 180 g
VEJCE (POČET) 180 g (3)
MOUKA TYPU „00“ 235 g
MLETÉ OŘÍŠKY 40 g
ŠKROB 100 g
CUKR 200 g
SŮL špetka
VANILKOVÝ CUKR 1 sáček
KYPŘICÍ PRÁŠEK DO PEČIVA 16 g
ROZPUŠTĚNÁ ČOKOLÁDA 30 g

Hotovo za 1 hodinu 7 minut
Náročnost nízká

1- Nasaďte míchací lopatku do správné polohy.
2- Podle uvedeného receptu dejte ingredience do míchací formy.
3- Pomocí vařečky nejdříve těsto krátce ručně promíchejte.
4- Vložte míchací formu do trouby a zvolte program AU 15.
5- Stiskněte tlačítko Start/Stop. Pokud si přejete mít moučník ještě zlatavější, pak na konci pečení stiskněte tlačítko +, přidejte tak několik minut k pečení a poté stiskněte tlačítko Start/Stop.