Společnost Unilever, divize Food Solutions uvedla na český trh nové vylepšené portfolio polévek značky Knorr. Nejnovější vylepšení polévek je součástí pokračující inovace kompletní produktové řady Knorr, které vychází z rozsáhlého průzkumu trhu a reaguje na zjištěné potřeby jak profesionálních kuchařů, tak jejich zákazníků a spotřebitelů. Ti požadují jednak lepší a vyváženou chuť, zdravější recepty, kvalitnější přírodní ingredience, nahrazení umělých přísad přírodními, snížení obsahu soli a glutamátu výměnou za bylinky a koření, a zároveň udržení efektivity a ziskovosti kuchyňského provozu. V rámci inovovaného portfolia byly představeny celkem čtyři nové polévky Knorr – Drůbeží krém, Špenátová polévka, Lišková polévka a Tomatová polévka s bylinkami.
Knorr Drůbeží krém - ideální základ pro různé polévkové variace, silná drůbeží chuť s kuřecími kousky. Rychlejší příprava než z čerstvého kuřecího masa (5 min. versus 120 min.), o 104 % levnější příprava a garance stabilní chuti. Bez přidaného glutamátu sodného, umělých barviv a přidaných konzervačních látek. Obsahuje kousky šťavnatého kuřecího masa (ne mleté maso), kvalitní koření a bylinky. Polévka má jemnou chuť se silným drůbežím aroma a příjemnou barvou. Receptura polévky je velmi otevřená, ale zároveň je možné ji podávat ihned (možnost přidat např. nudle). Kuchař může použít Knorr Drůbeží krém jako základní bázi pro vytvoření mnoha polévek a ukázat svoji kreativitu. Polévka je vhodná pro diety (ideální pro děti). Balení: 1,1 kg. Vydatnost: 10 L.
Knorr Špenátová polévka - Špenátový krém se silnou chutí špenátu, s intenzivní zelenou barvou – stabilní a nešedne. Rychlejší příprava než z čerstvého špenátu (3 min. versus 50 min.), o 43 % levnější příprava a garance stabilní chuti. Bez přidaného glutamátu sodného, umělých barviv a přidaných konzervačních látek. Vyšší obsah špenátu (7,3%, Hugli 6,9%), svěží zelená barva (Hugli nažloutlá) a vyvážená chuť (Hugli chuť sušených ingrediencí). Kousky špenátu (Hugli méně kousků + chuť sušiny). Polévka je vhodná pro diety. Balení: 1,65 kg. Vydatnost: 15 L.
Knorr Lišková polévka - přirozená krémová chuť lišek a barva po liškách - barvu neztrácí ani po opětovném ohřátí. Může dodat barvu mdlé polévce ze scratche. Bez přidaného glutamátu sodného, umělých barviv a přidaných konzervačních látek. Receptura polévky je velmi otevřená a kuchař může dotvářet polévku podle své chuti a svých schopností. Při jiném dávkování lze místo polévky připravit liškovou omáčku. Polévka obsahuje menší kousky hub -> vhodnější pro malé děti. Výrazná časová úspora a cenová výhodnost týkající se surovin, energie a práce. Jednodušší docílit silné a intenzivní chuti lišek a záruka stále chuti finálního produktu. Balení:1 kg. Vydatnost:11 L.
Knorr Tomatová polévka s bylinkami - italský typ tomatové polévky s bylinkami. Příjemná červená barva, obsahuje více bylinek a extra virgin olivový olej 4%. Bez přidaného glutamátu sodného, umělých barviv a přidaných konzervačních látek. Balení:1,95 kg. Vydatnost:15 L.
„Z výsledků našeho rozsáhlého průzkumu vyplývá, že profesionální kuchaři chtějí polévky připravovat moderní a rychlou cestou z kvalitních surovin, bez použití konzervantů, přitom dosahovat stále stejné silné chuti, ale zároveň udržet u poledního menu maximální efektivitu a ziskovost. Věříme, že naše nově představené polévky Knorr jim právě tyto potřeby a požadavky splní a výsledkem budou jak spokojení kuchaři a provozovatelé stravovacích zařízení tak zákazníci a hosté, kteří se do jejich provozů budou rádi a častěji vracet,“ uvedla Jitka Šichová, Country Managing Director Unilever, divize Food Solutions ČR/SR.
Recepty, které z nových polévek Knorr exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:
Slepičí krém s fritátovými nudlemi
10 porcí
Suroviny:
360 g Knorr Drůbeží krém
2500 ml Voda
100 ml Rama Cremefine Profi Na vaření
2 ks Vejce
250 ml Mléko
150 g Hrubá mouka
200 ml Rama Culinesse Profi
10 g Sůl
10 g Petrželová nať/pažitka
600 g Slepice
Postup:
Z mléka, vajec, mouky, soli a zelené natě petrželky nebo pažitky připravíme hladké těstíčko, z kterého upečeme na tukem mírně potřené pánvi zlatavé slané palačinky. Placky po vychladnutí nakrájíme na dlouhé tenké nudle. Dáme vařit slepici a Knorr Drůbeží krém připravíme podle návodu, přičemž vodu na polévku můžeme nahradit neslaným vývarem od slepice. Polévku zjemníme rostlinným krémem a při podávání vkládáme bylinkové nudle a pokrájené slepičí maso (které můžeme případně orestovat do křupava). Tip: do polévky můžeme přidat trochu kurkumy a dostaneme nádhernou žlutou barvu nebo můžeme přidat krátce opečenou jarní zeleninu.
Špenátová polévka s vejcem a zakysaným krémem
10 porcí
Suroviny:
275 g Knorr Špenátová polévka
2500 ml Voda
100 ml Rama Cremefine Fraiche
5 ks Vejce
5 g Klíčky z hrášku
Postup:
Polévku připravíme podle návodu a ke konci varu zjemníme zakysaným krémem. Vejce uvaříme na tvrdo. Při podávání vkládáme do polévky na drobno nasekané vejce a posypeme klíčky. Tip: polévku můžeme doplnit o čerstvě připravené orestované chlebové kostky nebo použít Knorr Chlebové krutony.
Lišková polévka s petrželovým knedlíčkem
10 porcí
Suroviny:
225 g Knorr Lišková polévka
2500 ml Voda
100 ml Rama Cremefine Profi Na vaření
35 g Veka
50 ml Mléko
20 g Máslo
1 ks Vejce
6 g Sůl
10 g Mletý muškátový květ
10 g Mletý pepř
20 g Petrželová nať/pažitka
30 g Strouhanka
Postup:
Oloupanou veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo vyšleháme s vejcem, okořeníme, přidáme nakrájenou nať nebo pažitku, navlhčenou žemli a strouhanku a pečlivě promícháme. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě. Liškovou polévku připravíme podle návodu a zjemníme rostlinným krémem. Při servírování vkládáme knedlíčky do polévky. Tip: Knedlíčky můžeme dále ochutit Primerba bylinkami nebo přidáním slaniny či orestované zeleniny.
Tomatová polévka Caprese s bazalkovým crostini
10 porcí
Suroviny:
325 g KNORR Tomatová polévka s bylinkami
2500 ml Voda
10 ks Malá rajčata
10 ks Malá Mozzarella
50 ml Rostlinný olej
5 g KNORR PRIMERBA Bazalka
10 plátků Chléb
2 g Aceto Balsamico sirup
Postup:
Směs na tomatovou polévku nasypeme do vařící vody a 5 minut povaříme na mírném teple. Malé rajče prokrojíme a proložíme plátky nakrájené mozzarelly. Plátky chleba pokapeme olejem, do kterého jsme přimíchali Primerba Bazalku a opečeme do křupava. Prokládané rajče prohřejeme krátce na grilu, položíme do středu talíře a přilejeme tomatovou polévku. Při servírování doplníme o chlebové crostini a zakápneme balsamicovým sirupem.
Nový komentář
Komentáře
koukněte na peklo na talíři

vypadá to býborně
Také dělám poctivé domácí polévky, syn musí mít polívku kadý den.
tak to bych asi nekoupila
Polévky vařím doma sama,není to tak složité
To fakt někdo kupuje?
Trefa:takove polevky nekupuju,varim sama doma polevky.
Může se to skladovat i otevřené když se polévka celá nepoužije najednou??? Pochybuji, že by někdo vařil 11l polévky najednou...