masloLetní sezona je v plném proudu a určitě všichni z nás si užíváme letního ovoce. Ty z Vás, které máme doma děti, pozorně čtěte! Tato sladká inspirace stojí určitě za vyzkoušení. Věřte, že okouzlíte malé i velké labužníky.

Vyšetřete 20-40 minut na přípravu a šup do toho!

A co budete potřebovat?

namasle.cz

  • 600 g ovoce - jablka,broskve, nektarinky, meruňky, jahody, maliny, ostružiny...
  • citronová šťáva
  • přírodní (hnědý) cukr nebo med podle potřeby
  • trochu alkoholu (rum, koňak)
  • kousek Jihočeského másla
  • 4 kusy alobalu

Když máte potřebné ingredience, můžete se pustit do sladké a zdravé dobroty.

Na čtverce alobalu rozdělíme pokrájené ovoce, pokapeme citronovou šťávou, osladíme, zakapeme alkoholem a přidáme trochu másla. Zabalíme, dáme na gril a grilujeme asi 10 minut. Ovoce by mělo být šťavnaté a měkké.

A jedinečný tip na závěr:

Grilované ovoce můžete doplnit zmrzlinou, která se na horkém ovoci krásně roztéká.

Tento recept a další dobroty najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

 

 

Reklama