Mléčné výrobky

shutterstock-627222959.jpg

Vynecháme-li oblíbené zmrzliny, většina mléčných výrobků zmrazení nenese úplně nejlépe. Kromě tvrdých sýrů typu parmezán nebo gouda, které zamrazení zvládnou, sýry běžně ztratí původní texturu a jogurty nebo mléko po rozmrazení oddělí tekutiny.

Ovoce a zelenina s vysokým obsahem vody

shutterstock-605395631.jpg

Takový meloun, listová zelenina, cibule, brambory nebo třeba rajčata po rozmrazení naprosto ztratí chuť a jsou na vyhození. Proto, když už mrazit, tak jedině po tepelné úpravě.

Vejce

shutterstock-113786020.jpg

Vajíčka do mrazáku rozhodně nepatří – okamžitě by popraskala a to, co by z nich zůstalo by už nebylo poživatelné.

Omáčky

shutterstock-452355661.jpg

Tím nemáme na mysli svíčkovou nebo třeba rajskou ty v mrazáku přechovávat na určitou dobu můžete, ale řeč je o dochucovacích omáčkách jako je hořčice, barbecue, majonéza... Zahušťovadla, která jsou v nich obsažená, jsou velmi citlivá na nízké teploty, a po rozmrazení se tak změní struktura těchto omáček – jejich tekuté složky se začnou oddělovat a omáčky jsou tak nepoživatelné.

Reklama