Mléčné výrobky
Vynecháme-li oblíbené zmrzliny, většina mléčných výrobků zmrazení nenese úplně nejlépe. Kromě tvrdých sýrů typu parmezán nebo gouda, které zamrazení zvládnou, sýry běžně ztratí původní texturu a jogurty nebo mléko po rozmrazení oddělí tekutiny.
Ovoce a zelenina s vysokým obsahem vody
Takový meloun, listová zelenina, cibule, brambory nebo třeba rajčata po rozmrazení naprosto ztratí chuť a jsou na vyhození. Proto, když už mrazit, tak jedině po tepelné úpravě.
Vejce
Vajíčka do mrazáku rozhodně nepatří – okamžitě by popraskala a to, co by z nich zůstalo by už nebylo poživatelné.
Omáčky
Tím nemáme na mysli svíčkovou nebo třeba rajskou ty v mrazáku přechovávat na určitou dobu můžete, ale řeč je o dochucovacích omáčkách jako je hořčice, barbecue, majonéza... Zahušťovadla, která jsou v nich obsažená, jsou velmi citlivá na nízké teploty, a po rozmrazení se tak změní struktura těchto omáček – jejich tekuté složky se začnou oddělovat a omáčky jsou tak nepoživatelné.
Nový komentář
Komentáře
Tak tyhle potraviny me fakt nenapadlo mrazit
mno snad by ani nikoho nenapadlo tyhle potraviny mrazit..
To, co tu bylo uvedeno, to snad nikoho ani nenapadne narvat do mrazáku?
Tak nic tady s toho sem nikdy do mrazaku nedala.
Bezva rady.