Vejce včetně skořápek

shutterstock-585265235.jpg
Pokud se chcete vyhnout mytí mikrovlnky, a to z míst, které nejsou na první pohled vidět, rozhodně do ní nestrkejte vejce i se skořápkami. Někdy je lepší nebýt líná a opravdu je dát vařit a čekat na tu správnou minutu.

Brokolice

shutterstock-427442281.jpg
Tato oblíbená křupaná zelenina se s mikrovlnkou nemá ráda.To je proto, že ve srovnání s jinými způsoby vaření, mikrovlny ničí více živin. Takže pokud nechcete přijít o vysoký obsah kyseliny listové a vitamin C, dejte této kuchyňské vymoženosti sbohem.

Cokoliv, co už jste v mikrovlnce ohřály

shutterstock-192146036.jpg
Pamatujte, že se kvalita vašeho pokrmu sníží pokaždé, kdy ji znovu a znovu do mikrovlnky vložíte. Pokud chcete dojídat zbytky na vícekrát, raději si vždy oddělte jen jednu porci nebo jídlo ohřejte v troubě nebo na pánvi.

Ovoce

shutterstock-372770197.jpg
Jasně, ovoce klidně do mikrovlny vložit můžete, když bude krize veliká, ale nikdy ne jako celek. Vždy raději nakrájejte ovoce na menší kousky.

Chilli papričky

shutterstock-563573422.jpg
Když se v mikrovlnné troubě zahřívají pálivé paprikčky, může to způsobit uvolnění kapsaicinu do vzduchu. Pálící hrdlo a oči pro další den a půl? Díky, ale raději ne.

Stejnou pozornost, kterou věnujete výběru potravin, které do mikrovlnky vložíte, byste měli věnovat i výběru mikrovlnky samotné.

Uložit

Uložit

Reklama