Kromě zeleninových polévek jsme si mohli vychutnat zajímavé produkty z obchodů La Formaggeria Gran Moravia. Jedním z nich byl tvrdý sýr Gran Moravia.

Jak naše čtenářky hodnotily tvrdý sýr Gran Moravia? Přečtěte si některé z reakcí. Všechny byly velmi pozitivní, sýr sklidil od všech, kteří ho ochutnali 100% chválu a nadšení!

To je klasika, která vždy chutná

  • Chutná vždy tak dobře! Škoda, že je tak sytý, byla bych schopná ho jíst furt…
  • Když jdu do obchodů La Formaggeria Gran Moravia, tak ho koupím vždy. Jsem ráda, že je k dostání i v jiných, běžných obchodech.
  • Tento sýr znám a běžně používám. Chuť jako pravý parmazán, ale cenově dostupnější. Líbí se mi, že výroba sýru je na rostlinné bázi.
  • Jsem letitý konzument tohoto sýru a jako vždy i tentokrát výrazná, ale neštiplavá parmazánová chuť.
  • Tento sýr Gran Moravia úplně miluju. Nedovedu si bez něj představit žádné těstoviny. Děláme z něho i krutony nebo ho dávám i do těstíčka, ve kterém smažím malé kuřecí medailonky.
  • Je naprosto výtečný! Konzistence, chuť, vůně.
  • Mám ho nejraději samotný, jen s kouskem pečiva. Samozřejmě ho dáváme i do polévky, omáčky, pomazánky, ale nejvíce si ho užiju, jen když si ulomím kousek a pomalu ho sním.

Testování redakce – náš názor:

Tvrdý sýr Gran Moravia je velmi dobrý. Má výbornou chuť a jeho využití je hodně široké – dá se jíst samotný, kombinovat s džemem jako lahůdku, na posypání těstovin, do polévek, do krutonů či do slaných koláčů.

Určitě můžeme doporučit!

Vegetariány určitě potěší, že díky použití syřidla rostlinného původu, si mohou také sýr Gran Moravia vychutnat.

Chcete vědět o tvrdém sýru Gran Moravia více?

Sýr Gran Moravia patří do prestižní rodiny sýrů grana a vyrábí se v litovelské sýrárně ručně z kvalitního českého mléka podle starobylých italských receptur. Díky použití syřidla rostlinného původu je vhodný také pro vegetariány.

Gran Moravia je…

  • bohatý na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, která je vyšší než u červeného a bílého masa
  • vynikající zdroj vitamínů a minerálů (1,13 g vápníku na 100 g)
  • vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy
  • bohatý na vitamíny A a D, které jsou nepostradatelné pro metabolismus vápníku a kostí a pro udržování optimální tělesné hmotnosti
  • díky použití syřidla rostlinného původu vhodný také pro vegetariány.

V kuchyni

Gran Moravia je nezastupitelnou ingrediencí dobré kuchyně, která dokáže vylepšit všechny pokrmy a chutí i vůní obohatit jakýkoliv recept. Hodí se k servírování jako stolní sýr i ke strouhání. Vychutnat si ho můžete jako předkrm nalámaný či nakrájený na kostičky spolu s aperitivem nebo jako závěrečnou tečku v kombinaci se sezónním ovocem.
Při použití sýru Gran Moravia se nechte inspirovat těmito Recepty.

A několik zajímavostí navíc

Dlouho zrající sýry obsahují leucin, aminokyselinu, která dokáže zvýšit pocity sytosti.
Mnoho dlouho zrajících sýrů je přirozeně bez laktózy kvůli mléčným fermentům, které během zrání laktózu metabolizují. Jsou proto vhodné i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy, které si rády pochutnají na dobrém sýru. 
Sýry jsou bohaté na bílkoviny. Dlouho zrající sýry jich mohou obsahovat až 30 %. Bílkoviny obsažené v mléce a v sýrech mají vysokou biologickou hodnotu.

Naše články a recepty, které můžete vyzkoušet:

Reklama