Přísady:
Na těsto:
- 100 g změklého másla nebo margarínu
- 80 g cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
- 2 vejce
- 80 g hladké mouky
- 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
- 100 g mletých mandlí
Na náplň:
- 200 ml vychlazené smetany ke šlehání
- 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 50 ml mléka
- 120 – 150 g tvarohu s jahodovou příchutí
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g jahod
Na ozdobení:
- několik lístků meduňky
Ještě potřebujeme:
dortovou formu (O 26 cm)
cukrářský sáček
Příprava:
1. Na přípravu těsta ušleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilkový cukr elektrickým ručením šlehačem na středním stupni dohladka. Postupně za stálého míchání přidáme po jednom vejce a vyšleháme. Smícháme mouku a kypřicí prášek, krátce vmícháme do směsi a zašleháme, naposledy ručně vmícháme mandle. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Elektrická trouba: 180°C, Horkovzdušná trouba: 160°C, Plynová trouba: stupeň 3
2. Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Korpus položíme na dortový podnos.
3. Na přípravu náplně vyšleháme elektrickým ručním šlehačem smetanu ke šlehání se Smeta-fixem a vanilínovým cukrem na středním stupni dotuha. Důkladně promícháme mléko a jahodový tvaroh, přidáme tvaroh a vše ušleháme dohladka. Vmícháme ušlehanou šlehačku. Náplň naplníme do cukrářského sáčku a na korpus naneseme hustě vedle sebe pusinky. Jahody omyjeme, necháme odkapat, zbavíme stopek, rozkrojíme na půlky a rozložíme na povrch náplně.
4. Ozdobíme několika lístky meduňky a ihned podáváme nebo až do podávání uchováváme v chladničce.
Jahodová sezona startuje. Oslaďte si krásné jaro!
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Dr. Oetker, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Super tipy...jahody právě zrají...píšu si...
Dala bych si.
Mńam, mňam, malém tady olizuji monitor.
dobrá inspirace, na víkend přijedou vnoučci,tak udělám
mňam jahody veru môžem....
Jahoda je královna ovoce! Bezva jahodové recepty. Děkuji za inspiraci.