kolac3.jpgFoto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • strouhaná citrónová kůra
  • špetka vanilky
  • 320 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 ml cukr moučka
  • 150 ml rozpuštěného másla + 50 ml olivový olej
  • kávový šálek mléka
  • kompot: jablka, černý jeřáb (ovoce můžete měnit, podle svých zásob)
  • opražené mandlové plátky

Postup

Těsto můžete připravit za pomoci elektrického šlehače. Poté ho vylijte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy.

Dílky okapaných kompotovaných jablek na povrchu několikrát nařízněte. Přidejte pár kuliček černého jeřábu, posypejte nasekanými praženými mandličkami a vložila do předehřáté trouby na 170 °C. Pečte přibližně 45 minut.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

kolacstary.jpgFoto: Alena Kolaříková

bublanina.jpgFoto: Alena Kolaříková