Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- strouhaná citrónová kůra
- špetka vanilky
- 320 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 ml cukr moučka
- 150 ml rozpuštěného másla + 50 ml olivový olej
- kávový šálek mléka
- kompot: jablka, černý jeřáb (ovoce můžete měnit, podle svých zásob)
- opražené mandlové plátky
Postup
Těsto můžete připravit za pomoci elektrického šlehače. Poté ho vylijte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy.
Dílky okapaných kompotovaných jablek na povrchu několikrát nařízněte. Přidejte pár kuliček černého jeřábu, posypejte nasekanými praženými mandličkami a vložila do předehřáté trouby na 170 °C. Pečte přibližně 45 minut.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář