69872262_922643174770077_1997568299864424448_o.jpg (71 KB)

Jednoduché těsto z pouhých tří surovin. Dovnitř lahodná švestková povidla a máte dezert, po kterém se jen zapráší.

Suroviny

  • 250 g másla nebo Hery
  • 250 g tvarohu v kostce
  • 250 g polohrubé mouky
  • povidla na náplň
  • 1 vejce na potření
  • moučkový cukr na obalení

Postup

Umíchejte jednoduché těsto. To nechejte hodinu uležet v lednici.

Poté vyválejte (můžete lehce pomoučit pracovní plochu) a vykrajujte kolečka. Můžete použít pomůcku na tvorbu šátečků, kdy jednou stranou vykrojíte kolečko a naplněný šáteček poté „scvaknete“ druhou stranou pomůcky. Tím se upevní i okraje.

Doprostřed kolečka dejte povidla, přeložte a okraje stiskněte. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Potřete vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova.

Horké z trouby obalte v moučkovém cukru.

Dobrou chuť přeje Martina Bartošková.

Podobně výborné recepty, které najdete na našem magazínu

Mrkvové šátečky s povidly

mrkvanky.jpg (37 KB)

Povidlové taštičky z listového těsta

kolacky1.jpg (62 KB)

Rohlíčky se sýrem a slaninou

DSC_0051.jpg (80 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková a Martina Bartošková

Reklama