Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesměl na Romanině blogu Na skok v kuchyni chybět. Tento dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Zkuste ji i vy.

babo.jpg

Potřebujeme:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g Hery (změklá)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • vanilkový extrakt
  • citronová kůra
  • máslo a mouka na vymazání formy

Postup:

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků ušleháme tuhý sníh.

V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a Herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přidáváme zlehka sníh z bílků.

V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.

Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.

Pečeme v horkovdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.

X-2017011615005030644.jpg

X-2017011615010063447.jpg

X-2017011615010997850.jpg

Foto: Romana Böhmová

 

X-201701161528302821.jpg

Na skok v kuchyni

Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.

 

 

casopis.jpg

 

 

Romana vydává i každý měsíc magazín o vaření, který si můžete stáhnout zde.

 

 

TÉMATA:
MLSÁNÍ