Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesměl na Romanině blogu Na skok v kuchyni chybět. Tento dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Zkuste ji i vy.
Potřebujeme:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krupice
- 250 g Hery (změklá)
- 250 g měkkého tvarohu
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- vanilkový extrakt
- citronová kůra
- máslo a mouka na vymazání formy
Postup:
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a Herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přidáváme zlehka sníh z bílků.
V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.
Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
Pečeme v horkovdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.
Foto: Romana Böhmová
Na skok v kuchyni Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.
Romana vydává i každý měsíc magazín o vaření, který si můžete stáhnout zde.
|
---|
Nový komentář
Komentáře
´Bábovka moc dobrá,ubrala jsem trochu cukru.
Tvarohovou peču podobnou, ale přidávám do ní ještě i rozinky.
Mám moc ráda tvarohovou bábovku. Jen mi vždy sedne. Snad 2x nebo 3x se mi stalo, že mi nesedla...ale i tak je výborná
Moc pěkný blog
Tvarohovou jednou za čas taky peču.
Tvarohovou považuji za jednu z nejoblíbenějších
tvarohová vydrží vláčná a je dobrá
Tvarohovou dělám často.
Dělám pobobnoua je výborná.
Přesně tuhle peču, jen mám recept ve kterém jsou 2 vejce.
Tak ta musí být vydatná. Já dávám Hery, cukru a vajec polovinu a je dobrá.
5 vajec je moc, uberu i cukr. Místo Hery dám třeba olej a místo prášku do pečiva lžičku jedlé sody.
Je to ještě ta samá bábovka?
Bude výborná a vláčná...ráda peču z tvarohových těst...
Tvarohová je oblíbená
Klasika, která vždy potěší
podobnou peču
méně vajec
vypadá dobře,já dělám z kefíru,je také vláčná a moc dobrá,bez másla.