Uvařit brambory trvá v našem dnešním tipu na oběd nejdéle. Zelený chřest i tuňák stráví na pánvičce jen pár minut. Dlouhé tepelné zpracování jim totiž neprospívá, naopak škodí.
Suroviny
- 4 steaky z tuňáka
- svazek zeleného chřestu
- máslo
- sůl
- pepř
- balzamikový ocet Bzenecké octy
- krémové balzamiko Bzenecké octy
- jako příloha vařené brambory
Postup
Brambory uvařte tak, jak jste zvyklí. V osolé vodě, klidně i s kmínem.
Steaky z tuňáka osolte a opepřete z obou stran.
Ze zeleného chřestu odřízněte kousek oschlých stonků zespodu. Na pánvičce si rozehřejte máslo a dejte do něj zelený chřest. Osolte, opepřete a zalijte 1 lžicí balzamikového octa. Opatrně na pánvičce opékejte, lehce otáčejte chřestem. Stačí 3 až 4 minuty.
Poté dejte na rozpálenou grilovací pánev steaky z tuňáka. Z každé strany grilujte minutu, maximálně minutu a půl. Maso uvnitř musí zůstat šťavnaté a tuňákovi stačí opravu málo, aby byl celý propečený, což není ideální.
Podávejte společně, chřest ještě navíc přelitý krémovým balzamikem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Steak z tuňáka na tři různé způsoby
Grilovaný tuňák s lehkým brokolicovým salátem
Tuňák s mátou a bezlepkovými těstovinami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Tuňákový steak si ráda dávám v restauraci mé oblíbené. A příloha chřest je dobrý nápad. Mňam V těchto dnech lehký a výživově vyvážený oběd.