DSC_2257.jpg (99 KB)

Uvařit brambory trvá v našem dnešním tipu na oběd nejdéle. Zelený chřest i tuňák stráví na pánvičce jen pár minut. Dlouhé tepelné zpracování jim totiž neprospívá, naopak škodí.

Suroviny

  • 4 steaky z tuňáka
  • svazek zeleného chřestu
  • máslo
  • sůl 
  • pepř
  • balzamikový ocet Bzenecké octy
  • krémové balzamiko Bzenecké octy
  • jako příloha vařené brambory

DSC_2293.jpg (74 KB)

Postup

Brambory uvařte tak, jak jste zvyklí. V osolé vodě, klidně i s kmínem.

Steaky z tuňáka osolte a opepřete z obou stran.

Ze zeleného chřestu odřízněte kousek oschlých stonků zespodu. Na pánvičce si rozehřejte máslo a dejte do něj zelený chřest. Osolte, opepřete a zalijte 1 lžicí balzamikového octa. Opatrně na pánvičce opékejte, lehce otáčejte chřestem. Stačí 3 až 4 minuty.

Poté dejte na rozpálenou grilovací pánev steaky z tuňáka. Z každé strany grilujte minutu, maximálně minutu a půl. Maso uvnitř musí zůstat šťavnaté a tuňákovi stačí opravu málo, aby byl celý propečený, což není ideální.

Podávejte společně, chřest ještě navíc přelitý krémovým balzamikem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Steak z tuňáka na tři různé způsoby

Grilovaný tuňák s lehkým brokolicovým salátem

tunak3.jpg (74 KB)

Tuňák s mátou a bezlepkovými těstovinami

DSC_0794.jpg (104 KB)

Citronový steak z tuňáka

DSC_0844.jpg (78 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková