DSC_0119.jpg (80 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 steaky z tuňáka
  • sůl
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • svazek zeleného chřestu (cca 500 g)
  • kousek másla

na holandskou omáčku

  • 3 žloutky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžička hořčice
  • špetka soli
  • špetka bílého pepře
  • 100 g rozpuštěného a lehce prochladlého másla

DSC_0114.jpg (124 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Steak z tuňáka jen osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev ho dejte minutu z každé strany.

Chřest zbavte oschlých a tvrdých konců a lehce opečte na kousku másla. Opět jen sůl a bílý pepř.

Holandská omáčka

Do misky nad vodní lázeň dejte 3 žloutky a 2 lžíce bílého vína. Šlehejte metličkou, voda v hrnci nesmí vařit! Jinak se vám žloutky srazí. Přidejte vrchovatou lžičku hořčice. Ochuťte špetkou soli a bílého pepře. Až směs zhoustne, malým pramínkem do ní, za stálého šlehání, přilévejte rozpuštěné máslo.

Vyšlehejte krásnou omáčku.

Tou přelijte chřest. Ideální příloha? Vařené brambory.

Dokonalé a rychlé jídlo...

Dobrou chuť přeje Elly.

Chřestové risotto s mořskými plody

1.jpg (275 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Králík pečený s česnekem a chřestem

2.jpg (276 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Závin s jahodami a chřestem

3.jpg (79 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama