Tuňák RIO MARE není jen lahodnou, ale také velmi zdravou ingrediencí, vhodnou k přípravě pokrmů studené i teplé kuchyně. Tuňák je jednou z nejvýživnějších ryb, neboť je přirozeným zdrojem mnoha vitaminů a stopových látek, jež jsou podstatné pro naše zdraví a psychickou pohodu.

 

Tuňákové maso obsahuje omega-3-nasycené kyseliny, které snižují riziko infarktu a nezvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Pouhých 100 g tuňáka obsahuje denní dávku vitaminu A důležitého zejména pro zrak a pleť.  Je dokázáno, že jedna konzerva tuňákového masa týdně stačí k redukci očních zákalů, jež jsou hlavní příčinou slepoty starších lidí. Maso z tuňáka obsahuje kvalitní bílkoviny nezbytné pro správné fungování lidského organismu. 

 

Dalšími důležitými látkami, které nám dodává, jsou růst podporující vitaminy B2, B12 a v potravinách vzácný vitamin D a vitamin B3 (PP), který je nezbytný pro mozkovou činnost a napomáhá při likvidaci cholesterolu a tuků v těle. Víte, že jen sto gramů tuňáka RIO MARE v olivovém oleji představuje polovinu doporučené dávky tohoto velmi prospěšného vitaminu? Právě tuňák v olivovém oleji je navíc dvojitou zbraní v odbourávání škodlivého cholesterolu.

 

Kromě vitaminů obsahuje tuňák životně důležité stopové prvky: jód, vápník, fosfor a selen. Vzhledem k minimálnímu podílu tuku a snadné stravitelnosti je maso z tuňáka ideálním základem zdravé stravy a vhodnou součástí redukčních diet.

 

Pro svou lahodnou chuť, která není cítit rybinou, je možná pro některé z nás, které od konzumace ryb odrazuje právě jejich charakteristická chuť a aroma, tuňák RIO MARE tím pravým krokem do světa zdravých rybích pokrmů.

 

Charakteristická lahodná chuť tuňáka RIO MARE a jeho výživné hodnoty představují ideální kombinaci zdravé a velmi chutné kuchyně a v poslední době se stává ingrediencí, která v našich domácnostech již nachází své místo.

 

 

Máte rádi tuňáka? V jakém jídle vám nejvíce chutná? Máte nějaký tip na lahodný pokrm s tuňákovým masem?

TÉMATA:
DŮM A BYT