64522e7f90cafobrazek.jpgFoto: Shutterstock

Doba přípravy: 30 minut

Na 4 porce potřebujete:

  • 2 konzervy tuňáka v oleji (ideálně řezy)
  • 2 jarní cibulky
  • 4 lžíce majonézy Spak
  • citronovou šťávu
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku hořčice
  • pečivo podle chuti

Postup:

Jarní cibulky nakrájejte najemno. Z tuňáka slejte olej a pak ho vyklopte do misky. Přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku, majonézu a hořčici. Pomazánku důkladně promíchejte, nakonec ji zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete. Pečivo opečte na suché pánvi dozlatova. Naneste pomazánku a podle chuti ozdobte kousky citronu, bylinkami nebo zelenou natí jarních cibulek.

Tip: Pomazánku můžete na pečivu dozdobit sušenými rajčaty v oleji.

Receptů na pomazánek není nikdy dost:

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková