Léto je zde a s ním přicházejí i horké dny, kdy chutě na těžká jídla tvrdě spí pod spalujícími paprsky slunce.
Také často přemýšlíte, jakou dobrůtku v parném dnu uvařit? Marně si lámete hlavu nad jídlem, které není náročné na přípravu, je lehce stravitelné, a navíc je chuťově naprosto neodolatelné?
Pak vězte, že nyní si hlavu již lámat nemusíte. Přinášíme vám totiž tip na jídlo, které si zamilujete nejen vy, ale i celá vaše rodina.
Zajímá vás o jakou lahůdku se jedná?
Napadlo vás někdy nechat se inspirovat oblíbenou středomořskou kuchyní a zkusit uvařit těstoviny s tuňákem podle tradičních italských receptů? Že ne? Chyba!
Ochucení tuňáci na těstoviny Rio Mare se totiž výborně hodí pro přípravu teplých i studených těstovin, kterým dodají lehké kouzlo italské kuchyně.
A co teprve takový lehký těstovinový salát s tuňákem! Nejenže je jeho příprava opravdu lehká, ale v parném dnu vám rozhodně přijde k chuti!
Víte, že:
Tuňák na těstoviny Rio Mare je kombinací chutí nejlepšího tuňáka s typickými a lákavými ingrediencemi středomořské kuchyně, která dodá vašim těstovinám nový rozměr chuti. Stačí jen přidat tuňáka do vašich oblíbených těstovin, pečlivě zamíchat a můžete si pochutnat na lahodném pokrmu!
Je chutný! Tuňák na těstoviny Rio Mare vám nabízí jedinečnou chuť tuňáka Rio Mare, obohacenou charakteristickými a lákavými chutěmi středomořské kuchyně.
Je praktický! Z Tuňáka na těstoviny Rio Mare připravíte jednoduše a rychle výborné jídlo: scezené těstoviny ochuťte vaší oblíbenou variantou a objevíte osvěžující šťavnatý pokrm.
Je rozmanitý! Tuňák na těstoviny Rio Mare vám nabízí bohatou a širokou řadu k uspokojení vašich chutí: s česnekem a feferonkami, alla Puttanesca a s rajčaty a bazalkou
A abychom vám ušetřili práci, seč to jde, přinášíme vám výtečný recept, který jistě oceníte!
Těstoviny s tuňákem a hráškem
Pro 4 porce:
350 g těstovin (penne, fusilli, gnocchi nebo farfalle)
500 g čerstvého hrášku
400 g čerstvých rajčat (250 g konzervovaných)
160 g tuňáka RIO MARE v olivovém oleji
50 g másla
česnek, petržel, sůl, pepř
Postup:
Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme rozdrcený česnek (až zhnědne, odstraníme jej), přidáme hrášek a oloupaná rajčata. Na 2 až 3 minuty odděláme pánev z plamene, aby se směs provoněla. Opět dáme na plamen, přidáme horkou vodu a pomalu vaříme asi půl hodiny. Když je hrášek uvařen, přidáme rozdrceného a odkapaného tuňáka. Ochutíme pepřem. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny, necháme je odkapat a servírujeme je s připravenou omáčkou.
Přejeme vám dobrou chuť!
Nový komentář
Komentáře
hm zni to dobre zkusim to
dřív jsem ho taky měla ráda, ale teď si ho moc nedělám, jednou mi bylo po něm hodně špatně, ten rok bylo nějak každýmu po tuňákovi špatně, byl to nějaký závadný , takže ho teď moc nemusím
xenie: No právě
Onehdy ukazovali v TV, jak tuňáky z Rio Máre mlátí železnou tyčí, nebo co. Dobrou chuť
Meander: dnes máš v repectech Krtkův dort, tak snad v něm není tuňák ... ale zato je v něm spousta šlehačky
Ještě jeden recept s tuňákem Rio Mare a začnu ječet!
Manx: ale to se moc nenajíš, to abys jich zbodla 3-4 plechovky :)
Těstovinový salát s tuňákem si dělám poměrně často (a nemusí to být Rio Mare), protože je to jediná ryba, která mi opravdu chutná.
...A kolko tej horucej vody tam ma ist?
Inac ako recept to vyzera byt dobry, asi vyskusam...