Léto je zde a s ním přicházejí i horké dny, kdy chutě na těžká jídla tvrdě spí pod spalujícími paprsky slunce.

Také často přemýšlíte, jakou dobrůtku v parném dnu uvařit? Marně si lámete hlavu nad jídlem, které není náročné na přípravu, je lehce stravitelné, a navíc je chuťově naprosto neodolatelné?

Pak vězte, že nyní si hlavu již lámat nemusíte. Přinášíme vám totiž tip na jídlo, které si zamilujete nejen vy, ale i celá vaše rodina.

 

Zajímá vás o jakou lahůdku se jedná?

 

Napadlo vás někdy nechat se inspirovat oblíbenou středomořskou kuchyní a zkusit uvařit těstoviny s tuňákem podle tradičních italských receptů? Že ne? Chyba!

Ochucení tuňáci na těstoviny Rio Mare se totiž výborně hodí pro přípravu teplých i studených těstovin, kterým dodají lehké kouzlo italské kuchyně.

 

A co teprve takový lehký těstovinový salát s tuňákem! Nejenže je jeho příprava opravdu lehká, ale v parném dnu vám rozhodně přijde k chuti!

 

Víte, že:

Tuňák na těstoviny Rio Mare je kombinací chutí nejlepšího tuňáka s typickými a lákavými ingrediencemi středomořské kuchyně, která dodá vašim těstovinám nový rozměr chuti. Stačí jen přidat tuňáka do vašich oblíbených těstovin, pečlivě zamíchat a můžete si pochutnat na lahodném pokrmu!

 

Je chutný! Tuňák na těstoviny Rio Mare vám nabízí jedinečnou chuť tuňáka Rio Mare, obohacenou charakteristickými a lákavými chutěmi středomořské kuchyně.

 

Je praktický! Z Tuňáka na těstoviny Rio Mare připravíte jednoduše a rychle výborné jídlo: scezené těstoviny ochuťte vaší oblíbenou variantou a objevíte osvěžující šťavnatý pokrm.

 

Je rozmanitý! Tuňák na těstoviny Rio Mare vám nabízí bohatou a širokou řadu k uspokojení vašich chutí: s česnekem a feferonkami, alla Puttanesca a s rajčaty a bazalkou

 

 

A abychom vám ušetřili práci, seč to jde, přinášíme vám výtečný recept, který jistě oceníte!

 

Těstoviny s tuňákem a hráškem

 

Pro 4 porce:

 

350 g těstovin (penne, fusilli, gnocchi nebo farfalle)

500 g čerstvého hrášku

400 g čerstvých rajčat (250 g konzervovaných)

160 g tuňáka RIO MARE v olivovém oleji

50 g másla

česnek, petržel, sůl, pepř

 

Postup:

Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme rozdrcený česnek (až zhnědne, odstraníme jej), přidáme hrášek a oloupaná rajčata. Na 2 až 3 minuty odděláme pánev z plamene, aby se směs provoněla. Opět dáme na plamen, přidáme horkou vodu a pomalu vaříme asi půl hodiny. Když je hrášek uvařen, přidáme rozdrceného a odkapaného tuňáka. Ochutíme pepřem. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny, necháme je odkapat a servírujeme je s připravenou omáčkou.

 

 

Přejeme vám dobrou chuť!

 

www.riomare.com

 

 

TÉMATA:
DŮM A BYT