Při přípravě tohoto cukroví si přijde na své celá rodina a obzvláště vynikne dětská fantazie při závěrečném zdobení.
TUČŇÁCI OD BABIČKY VĚRKY
Piškoty válečkem najemno rozdrtíme nebo umeleme, promícháme s kokosem, přidáme mléko, změklé máslo, rum a vše dokonale prohněteme. Plníme do formiček „včelí úly“, vyklopíme a necháme do druhého dne při pokojové teplotě oschnout.
Vanilkový krém připravíme smísením všech ingrediencí, které poté dohladka vymícháme. Krémem naplněné korpusy přilepíme na piškoty tak, aby rovná strana stála na podložce.
Z plátků kandované papáji vykrájíme nožem drobné trojúhelníkové zobáčky.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření se 100% tukem a získáme tak nádherně lesklou, tvrdou polevu, kterou pomocí mašlovačky potíráme korpus ze tří stran, až vznikne tmavý kabátek a nepotřené zůstane jen světlé bříško tučňáka.
Do ještě měkké polevy přilepíme po stranách půlky mandlí, budou tvořit křídla, do vrchní části přilepíme dva cukrářské máčky místo očí a mezi ně kousek papáji místo zobáčku.
Tučňáky necháme v chladu zcela ztuhnout.
Použité suroviny na korpus (30-32 ks):
- 70 g mletých dětských piškotů
- 80 g strouhaného kokosu
- 100 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 1 lžička směsi „Voňavé pečení s vanilkou“
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce mléka
Vanilkový krém
- 60 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička rumu
- na špičku nože mleté pravé vanilky od Antonína
Čokoládová poleva, zdobení, podstavec
- 50 g kvalitní čokolády na vaření
- vrchovatá lžička 100% ztuženého tuku (např. Omega)
- 30-32 dětských piškotů
- 70 půlek oloupaných mandlí
- plátky kandované papáji
- cukrářský barevný máček
Voňavé pečení s vanilkou
Krásně sladce vonící směs do pečiva a dezertů s pravou vanilkou. Hodí se do čajového pečiva, do krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou kůru, citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.
Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky. Více na www.koreni.cz |
---|
Nový komentář
Komentáře
Hezký ale pracný...dělám jen včelí úly
Pěkné, ale pracné, piplala jsem se s tím jenom jednou.

tetička25 — #6 Dej si ho do lišty.
ty jsou nádherný
tetička25 — #6

...zapomeň. Jsem již babička v důchodu a nemám čas ani na to, co jsem jako pracující zvládala s levou zadní.
To je hezké
...škoda sežrat
Obdivuju trpělivost,kterou na takovéhe zdobení teda nemám
zkoušela jsem je loni, ale jen tak deset kusů, je to piplačka a měli jsem to jen na ozdobu,zbytek jen jako úlky bez zdobení
Tak až budu babička v důchodu, tak snad bude čas si takto vyhrát s cukrovím, ale nesmím zase zapomenout, kde jsem ten recept viděla. Mohli byste jej tak za 15 let znovu uveřejnit, to by mě pomohlo.
Krásné
...a jistě hodně pracné
krásný,škoda sníst
To je roztomilé
roztomilý a určitě dobrý
Hezký tučňáci.