Trpíte intolerancí na lepek či laktózu? Zapojte se do našeho testování
Alergie na různé druhy potravin, lépe řečeno potravinové intolerance, jsou mezi lidmi poměrně časté. Alergie na česnek, jablka, ořechy, citrusy, mléko, lepek či nějakou další potravinu má skoro každý z nás. Zatímco ořechy nebo citrusy můžeme ze stravy lehce vyřadit, horší to je s intolerancemi na lepek nebo laktózu. Vyřadit z naší stravy pečivo nebo mléčné produkty je pro nás značně omezující.
Lepek zatěžuje náš organismus
Označení lepek je odvozeno od slova „lepit“, a to je podle odborníků právě to, co lepek v našich střevech provádí. Střeva doslovně zalepí a ta pak nejsou schopna dostatečně trávit všechny živiny. Přichází zažívací potíže jako nadýmání, bolesti břicha, průjem nebo naopak také zácpa.
Laktózová intolerance je celosvětový problém
Problémy s trávením mléčných produktů mají lidé na celém světě. Odhaduje se, že je to přes 60 % lidí. V případě ČR se trávicí problémy související s laktózovou intoleranci objevují u cca 20 % populace. Nepříjemnými projevy laktózové intolerance jsou především nevolnost, plynatost nebo bolesti hlavy či břicha. Většina z nás je zvyklá snídat např. jogurt, sýry nebo další mléčné produkty. Ty mají tendenci zahleňovat naše tělo a způsobovat nám zdravotní potíže, proto je potřeba laktózu obsaženou v mléce dobře strávit či se vyhýbat mléčným produktům, což je však docela omezující.
Nový komentář
Komentáře
Lacto plus bych ráda vyzkoušela.
Bezva pomocníci.
Vyplněno, snadn budu vybrána!