Jaké cukroví si v této době můžeme připravit?
Především se pustíme do cukroví z oříškového těsta. Můžeme si upéct základ na Išlské dortíčky. Náplní je ovšem plníme až týden před Štědrým dnem. S chutí se můžeme pustit také do pečení Masarykova cukroví nebo Ořechů, které také plníme až pár dní před Vánocemi. Pečeme taky nejrůznější sušenky. Do této kategorie můžeme zařadit například anglické sušenky nebo populární cookies. Svou chutí vás překvapí také Voňavé skořicové sušenky. Ideální místo pro uskladnění sušenek je plechová nebo kameninová dóza. >
Vanilkové rohlíčky by měly být také upečeny asi tři týdny před Vánocemi. Z vanilkového těsta nemusíme péct jen vanilkové rohlíčky, ale i jiné cukroví.

Kokosové rohlíčky
Kokosové kroužky
DIA Oříškové rohlíčky
DIA Mandlové pracny
Další recepty na vánoční cukroví najdete TADY, na Vaření, v kategorii Cukroví.
Nový komentář
Komentáře
peču každý rok
letos nepecu doma to moc nejedi a dcera ta si da cukrovi u babicky a tez ho moc neji udelam tiramisu a kremes a je
Já jsem zatím pekla jen perníčky a zázvorky do kterých se tuk nepřidává...jinak peču ostatní - linecké, košíčky, ořechy, pusinky, vanilkové rohlíčky 14 dní před vánoci.
No, já nevím, ale mně se to zdá hodně brzy. V rádiu byl rozhovor s mikrobioložkou a ta říkala, že bakterie a plísně se začínají tvořit v každém, pečivu, které obsahuje tuk, cukr tomu ještě může napomáhat. Radila veškeré cukroví spotřebovat do týdne po upečení, max. hranice 10 - 14 dní, nepečené nebo plněné do 2 - 3 dnů. osobně mám ráda taky všechno čerstvé.