DSC_1182.jpg (86 KB)

Nejrůznější saláty jsou perfektním letním jídlem. Dnešní salát můžete podávat jak teplý, tak studený. Podle toho na co máte zrovna chuť. Dá se skvěle převážet na oběd do práce. Ideální je, když si lososa připravíte při večerní nebo víkendové grilovačce. Pak máte na druhý den se salátem ještě méně práce.

Suroviny

  • 500 g filet z lososa
  • 450 g vařené rýže
  • 1 vanička rukoly - cca 250 g 
  • 300 g cherry rajčat
  • 5 stonků jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • 50 g másla

Postup

Lososa upečte v troubě nebo ugrilujte. Okořeňte ho jen solí a pepřem. Ryby žádné velké dochucování nepotřebují.

DSC_1178.jpg (86 KB)

V pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájená cherry rajčata a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka. Bílé i zelené části.

Do mísy dejte uvařenou rýži. Záleží na vás, jestli chcete salát teplý nebo studený. Podle toho použijte teplou nebo vychladlou rýži. Grilovaného lososa natrhejte vidličkou a přidejte k rýži.

DSC_1175.jpg (102 KB)

Přisypejte také rukolu a rajčata s jarní cibulkou, včetně šťávy z pánvičky.

Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Další rychlé saláty z našeho magazínu

Trhané krůtí maso s letním salátem

trhanekruti.jpg (300 KB)

Grilovaný hermelín na křupavém salátu

IMG_20180314_204056.jpg (171 KB)

Lyonský salát

lyonnaise.jpg (92 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit