DSC_1067.jpg (125 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Máte doma ve spíži lasagne a žádné jiné těstoviny? Ale zapékat je nechcete? Máme pro vás tip na výborný oběd.

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa bez kosti
  • 350 g syrových lasagní
  • sůl a bílý pepř
  • směs italského koření (oregano, bazalka, česnek, sušená rajčata...)
  • 500 ml smetany na vaření
  • 750 ml drůbežího vývaru nebo vody
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • olivový olej

Postup

Kuřecí prsa vcelku osolte a opepřete. Dejte je opékat do hluboké pánve, na rozehřátý olivový olej. Opékejte ze všech stran, dozlatova. Poté zalijte vodou nebo vývarem. Přiklopte poklicí a 15 minut duste. 

Vyndejte z vývaru na prkénko a nechejte stranou. Do pánve nalámejte na kousky syrové lasagne. Přidejte smetanu, italské koření a podle chuti i sůl a pepř. Promíchejte a nechejte na střední teplotu probublávat pod poklicí. Až jsou lasagne měkké, nakrájejte kuřecí prsa na plátky a přidejte do pánvičky. Promíchejte, prohřejte pár minut.

Zasypejte parmezánem, který nechejte rozpustit. A ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Patizonové lasagne s mletým masem

1.jpg (118 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

2.webp (61 KB)

Foto: archiv redakce

Pečené kuře se zeleninou

3.jpg (84 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama