logo.jpg (152 KB)

Základem dnešního receptu jsou pomalu pečená krůtí stehna. Recept na ně jsme vám už na našem magazínu přinesli.

Recept na pomalu pečená krůtí stehna

kruta10.jpg (87 KB)

Maso, které získáte z pomalu pečených krůtích stehen, se hodí na mnoho dalších jídel. Já doma dělám to, že si najednou upeču třeba čtyř, pět krůtích stehen, oberu je a část masa zmrazím. Když potom potřebuji rychlý oběd, stačí den předem vytáhnout balíček s hotovým masem a je to.

Pravou pochoutkou dnešního receptu je pečená  zelenina. Připomene vám léto a dovolenou u moře.

Suroviny na pečenou zeleninu a brambory

  • 250 g rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 4 jarní cibulky
  • 250 g fety
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • brambory

DSC_0134.jpg (86 KB)

Postup

Brambory důkladně očistěte, nakrájejte na čtvrtky, neloupejte. Dejte vařit do osolené vody, téměř do měkka. Poté je sceďte a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Ochuťte pepře, trochu postříkejte olivovým oleje a dejte zapéct do trouby, spolu se zeleninou. Tu si připravíte snadno.

Rajčata i papriky omyjte a nakrájejte na kousky. Dejte do zapékací misky. Přidejte jarní cibulku. Tu nakrájejte na větší kusy. Na zeleninu nadrobte sýr a lehce opepřete a velice lehce osolte. Protože slaný je i sýr.

DSC_0132.jpg (84 KB)

Zakápněte olivovým olejem.

Dejte péct, společně s plechem brambor, do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 15 minut.

Podávejte s trhaným krůtím masem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Recepty, do kterých využijete trhané krůtí maso

Tortilla s krůtím masem a salátem

DSC_0277.jpg (95 KB)

Trhané krůtí maso s letním salátem

trhanekruti.jpg (300 KB)

Bramborové noky s trhaným masem

nokykachna.jpg (136 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama