Základem dnešního receptu jsou pomalu pečená krůtí stehna. Recept na ně jsme vám už na našem magazínu přinesli.
Recept na pomalu pečená krůtí stehna
Maso, které získáte z pomalu pečených krůtích stehen, se hodí na mnoho dalších jídel. Já doma dělám to, že si najednou upeču třeba čtyř, pět krůtích stehen, oberu je a část masa zmrazím. Když potom potřebuji rychlý oběd, stačí den předem vytáhnout balíček s hotovým masem a je to.
Pravou pochoutkou dnešního receptu je pečená zelenina. Připomene vám léto a dovolenou u moře.
Suroviny na pečenou zeleninu a brambory
- 250 g rajčat
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 4 jarní cibulky
- 250 g fety
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- brambory
Postup
Brambory důkladně očistěte, nakrájejte na čtvrtky, neloupejte. Dejte vařit do osolené vody, téměř do měkka. Poté je sceďte a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Ochuťte pepře, trochu postříkejte olivovým oleje a dejte zapéct do trouby, spolu se zeleninou. Tu si připravíte snadno.
Rajčata i papriky omyjte a nakrájejte na kousky. Dejte do zapékací misky. Přidejte jarní cibulku. Tu nakrájejte na větší kusy. Na zeleninu nadrobte sýr a lehce opepřete a velice lehce osolte. Protože slaný je i sýr.
Zakápněte olivovým olejem.
Dejte péct, společně s plechem brambor, do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 15 minut.
Podávejte s trhaným krůtím masem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Recepty, do kterých využijete trhané krůtí maso
Tortilla s krůtím masem a salátem
Trhané krůtí maso s letním salátem
Bramborové noky s trhaným masem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Krůtí stehna jsou výborná i když je uděláte v pomalém hrnci, masíčko jako dortík!
to je dobrý nápad