
Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kg vepřové plece
- 250 ml jablečného octa
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček jalovce
- několik snítek čerstvého tymiánu
- 3 bobkové listy
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce soli
na dokončení
- 400 g chlazených noků
- 250 g směsi listových salátů
- 250 g cherry rajčat
- hrst mladých lístků pampelišky
Postup
Vepřovou plec nechejte vcelku a ze všech stran ji osolte a dejte do pekáče. Zalijte jablečným octem, kolem nasypejte koření a rozmačkaný česnek. Nechejte 12 hodin marinovat, ideální je, když maso občas otočíte.
Po 12 hodinách dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte 4 až 5 hodin. Průběžně podlévejte vodou a maso otáčejte. Peče celou dobu přikryté. Maso bude krásně křehké a měkké. Vyndejte maso ven a vidličkami ho natrhejte na kousky. Mezitím vyvařte z pekáče přebytečnou vodu, až vznikne silná šťáva, kterou přeceďte a vraťte do ní natrhané maso. To tak bude ještě více šťavnaté.
Chlazené noky pouze opečte dokřupava na pánvi s trochou oleje.
Ve velké míse promíchejte noky, na poloviny nakrájená cherry rajčata, salát a trhané maso. Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Trhané vepřové maso připravené metodou sous vide
Foto: Alena Kolaříková
Grilovaný hovězí flank se svěžím salátem
Foto: Alena Kolaříková
Rychlý salát s grilovaným masem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář