IMG_07121.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg vepřové plece
  • 250 ml jablečného octa
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček jalovce
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce soli

na dokončení

  • 400 g chlazených noků
  • 250 g směsi listových salátů
  • 250 g cherry rajčat
  • hrst mladých lístků pampelišky

Postup

Vepřovou plec nechejte vcelku a ze všech stran ji osolte a dejte do pekáče. Zalijte jablečným octem, kolem nasypejte koření a rozmačkaný česnek. Nechejte 12 hodin marinovat, ideální je, když maso občas otočíte.

Po 12 hodinách dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte 4 až 5 hodin. Průběžně podlévejte vodou a maso otáčejte. Peče celou dobu přikryté. Maso bude krásně křehké a měkké. Vyndejte maso ven a vidličkami ho natrhejte na kousky. Mezitím vyvařte z pekáče přebytečnou vodu, až vznikne silná šťáva, kterou přeceďte a vraťte do ní natrhané maso. To tak bude ještě více šťavnaté.

Chlazené noky pouze opečte dokřupava na pánvi s trochou oleje.

Ve velké míse promíchejte noky, na poloviny nakrájená cherry rajčata, salát a trhané maso. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Trhané vepřové maso připravené metodou sous vide

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Grilovaný hovězí flank se svěžím salátem

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Rychlý salát s grilovaným masem

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková