Doporučujeme vzít pěknou velkou kachnu, upéct ji, maso z ní natrhat a rozdělit do balíčků. Ty můžete zamrazit a vyndavat ven podle potřeby do různých rychlý obědů - salátů, tortill, burgerů, těstovin, rizota. Nebo na dnešní chutný recept.

Jak upéct pomalu tu nejchutnější kachnu?

DSC_1773.jpg (99 KB)

Suroviny

  • maso z pomalu pečené kachny
  • šťáva a tuk z pomalu pečené kachny
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • polovina celeru
  • svazek jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce Bzeneckého jablečného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • koriandrový naan
  • 2 lžíce sádla

DSC_1776.jpg (118 KB)

Postup

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Zelené části si nechejte stranou. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Ve velké pánvičce rozpalte sádlo a dejte na něj opékat cibuli i bílé části jarní cibulky. Opékejte asi tři minuty. Přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. Osolte a opepřete, ochuťte rozmačkaným česnekem. Promíchejte a společně opékejte dokud nezačne zelenina zlátnout.

Zalijte zeleninu jablečným octem. Promíchejte, zvyšte teplotu a nechejte ocet odpařit. Zasypejte cukrem a přidejte šťávu z pečení kachny.

DSC_1778.jpg (103 KB)

Ještě dále vařte, dokud nebude zelenina trochu měkká. Ne úplně rozvařená!

Naan nahřejte a dejte na něj zeleninu, na zeleninu kachní maso a nakonec posypejte zelenou jarní cibulkou.

DSC_1788.jpg (92 KB)

Místo naanu můžete použít také našlehanou bramborovou kaši nebo opékané brambory.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kachní pochoutky na našem magazínu

Domácí burger s trhaným kachním masem

burger4.jpg (156 KB)

Bramborové noky s trhaným kachním masem

nokykachna.jpg (136 KB)

Kachna se smetanovými kroupami

DSC_1768.jpg (95 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama