Doporučujeme vzít pěknou velkou kachnu, upéct ji, maso z ní natrhat a rozdělit do balíčků. Ty můžete zamrazit a vyndavat ven podle potřeby do různých rychlý obědů - salátů, tortill, burgerů, těstovin, rizota. Nebo na dnešní chutný recept.
Jak upéct pomalu tu nejchutnější kachnu?
Suroviny
- maso z pomalu pečené kachny
- šťáva a tuk z pomalu pečené kachny
- 3 mrkve
- 2 petržele
- polovina celeru
- svazek jarní cibulky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 3 lžíce Bzeneckého jablečného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- koriandrový naan
- 2 lžíce sádla
Postup
Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Zelené části si nechejte stranou. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Ve velké pánvičce rozpalte sádlo a dejte na něj opékat cibuli i bílé části jarní cibulky. Opékejte asi tři minuty. Přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. Osolte a opepřete, ochuťte rozmačkaným česnekem. Promíchejte a společně opékejte dokud nezačne zelenina zlátnout.
Zalijte zeleninu jablečným octem. Promíchejte, zvyšte teplotu a nechejte ocet odpařit. Zasypejte cukrem a přidejte šťávu z pečení kachny.
Ještě dále vařte, dokud nebude zelenina trochu měkká. Ne úplně rozvařená!
Naan nahřejte a dejte na něj zeleninu, na zeleninu kachní maso a nakonec posypejte zelenou jarní cibulkou.
Místo naanu můžete použít také našlehanou bramborovou kaši nebo opékané brambory.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kachní pochoutky na našem magazínu
Domácí burger s trhaným kachním masem
Bramborové noky s trhaným kachním masem
Kachna se smetanovými kroupami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Hned bych si dala, kdybych nedržela dietu.