Třešňovo-levandulový sirup

Přísady:

  • 750 g třešně odpeckované
  • 500 ml voda
  • levandulové kvítky (cca 50 g)
  • 750 g cukr třtinový
  • 0,5 balíčky Cukr na sirup Dr. Oetker
  • 2 ks citrón chemicky neošetřený

Příprava

Na přípravu sirupu třešně vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme levandulové květy, cukr, Sirup-fix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.

Druhý den scedíme přes sítko. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Více na Dr. Oetker.cz

Reklama