DSC_0405.jpg (151 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Nemohli jsme se rozhodnou, jestli si dáme raději batáty nebo brambory. A tak jsme každou z těchto surovin upravili na jiný způsob a podávali k tresce obě dvě. Byl to super nápad!

Suroviny

  • 4 filety z tresky
  • 2 velké batáty
  • 700 g brambor
  • 500 g žampionů
  • 150 g čedaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • kmín
  • slunečnicový olej
  • kousek másla
  • zelená petrželová nať

Postup

Brambory omyjte a nakrájejte na plátky. Dejte do mísy a zalijte asi třemi lžícemi oleje. Ochuťte solí a kmínem. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 210 °C dozlatova. Plátky brambor na sobě začnou mít tmavé bubliny, potom jsou hotové.

Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Dejte vařit do osolené vody doměkka. Vodu sceďte a dejte do mixéru spolu se smetanou. Umixujte jemné pyré. To dejte do zapékacích mističek, které jste vymazali máslem. Nahoru nastrouhejte čedar.

Dejte zapéct pod gril, na chvilku, až se sýr nahoře rozpustí.

Žampiony nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla, ochucené solí, pepřem a kmínem. Hotové stáhněte z plotny a vmíchejte do nich nasekanou petrželovou nať.

Filety z tresky ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Opečte na másle.

Podávejte všechno společně. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Treska je dokonalá ryba!

Treska s pažitkovo citronovou omáčkou

DSC_1805.jpg (112 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Treska s rajčaty a quinoou

treska1.jpg (116 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Rybí filé s bulgurem a žampiony

rybabulgur.jpg (132 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Reklama