treska.jpg (336 KB)

Foto: Chef Dejv

Suroviny

  • 4 filety z tresky 
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

příloha

  • vařené brambory
  • 2 červené cibule
  • 2 lahůdkové cibule

Postup

Filety osolte a opepřete z obou stran. Rozpusťte v pánvičce máslo a přidejte do něj citronovou šťávu. Sundejte z plotny a v této směsi z obou stran namarinujte kousky ryby. Nechejte půl hodiny při pokojové teplotě.

Na talíř vsypejte mouku. V ní obalte marinované filety. 

Znovu zahřejte máslo na pánvičce rozehřejte, můžete přidat i jednu lžíci olivového oleje. Opečte filety obalené v mouce. Až jsou z obou stran dozlatova, zalijte smetanou. Tu lehce osolte. Promíchejte a nechejte pár minut provařit. Zasypejte pažitkou a ještě znova promíchejte.

Podávejte se šťouchanými bramborami.

Na másle si lehce zpěňte červenou a lahůdkovou cibuli. Přidejte do uvařených brambor a rozšťouchejte. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí oběd

Treska s květákovým pyré a rajčaty

1.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rybí filé s bulgurem a žampiony

2.jpg (132 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Treska s rajčaty a quinoou

3.jpg (116 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama