DSC_0739.jpg (217 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Na přílohu jsme použili křupavou a svěží cuketu. Vybrali jsme krásné malé kousky, kterým na pánvičce stačí opravdu chvilka a jsou hotové. Zpracujte cuketu rychle, aby zůstala křupavá.

Suroviny

  • 4 filety z tresky nebo jiné ryby
  • sůl
  • pepř
  • 3 cukety
  • 1 citron, včetně kůry
  • 50 g parmezánu
  • 1 šalotka
  • trocha másla
  • jako příloha ideálně kroupy

Postup

Uvařte si kroupy, v osolené vodě.

Filety zpracujte úplně jednoduše. Jen osolte, opepřete a opečte na másle. 

Cukety nakrájejte na půlkolečka. Ve velké pánvi rozehřejte kousek másla (asi 1 lžíci). Na něj dejte opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Po zhruba čtyřech minutách přidejte cuketu a také půl citronu nakrájeného na čtvrtkolečka. Promíchejte a opékejte opravdu krátce, pár minut. Cuketa by měla zůstat křupavá.

Sundejte z plotny a ještě dochuťte podle sebe trochou šťávy z citronu a citronovou kůrou (té dejte asi půl lžičky).

Na talíři podávejte kroupy s cuketou a treskou, posypejte parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte rádi tresku?

Treska s rajčaty a quinoou

2.jpg (116 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Treska s citronovo pažitkovou omáčkou

1.jpg (112 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Treska s květákovým pyré

3.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama