Suroviny
- 4 filety z tresky tmavé
- 100 g másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 - 250 ml smetany ke šlehání
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup
Filety osolte a opepřete z obou stran. Rozpusťte v pánvičce máslo a přidejte do něj citronovou šťávu. Sundejte z plotny a v této směsi z obou stran namarinujte kousky ryby.
Sůl smíchejte se solí a pepřem. Filety, namočené v másle s citronem, obalte v této směsi
Máslo na pánvičce rozehřejte, můžete přidat i 1 lžíci olivového oleje. Opečte filety obalené v mouce. Až jsou z obou stran dozlatova, zalijte smetanou. Tu lehce osolte. Promíchejte a nechejte pár minut provařit.
Podávejte s opečenými brambory. Na talíři hustě zasypejte pažitkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Třikrát jiná treska na našem magazínu
Treska s květákovým pyré a rajčaty
Treska v těstíčku s bramborovo mrkvovým pyré
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Super, rybu mohu na všechny způsoby
Treska je moje neoblíbenější ryba, zároveň není ani moc drahá takže si jí mohu dopřávat celkem často. Většinou ji však griluji v létě na zahradě a postupuji dle receptu z http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/ryby-na-grilu/grilovana-treska-v-pepri/
Ryby mám moc ráda.