DSC_1805.jpg (112 KB)

Suroviny

  • 4 filety z tresky tmavé
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

DSC_1812.jpg (113 KB)

Postup

Filety osolte a opepřete z obou stran. Rozpusťte v pánvičce máslo a přidejte do něj citronovou šťávu. Sundejte z plotny a v této směsi z obou stran namarinujte kousky ryby. 

Sůl smíchejte se solí a pepřem. Filety, namočené v másle s citronem, obalte v této směsi

Máslo na pánvičce rozehřejte, můžete přidat i 1 lžíci olivového oleje. Opečte filety obalené v mouce. Až jsou z obou stran dozlatova, zalijte smetanou. Tu lehce osolte. Promíchejte a nechejte pár minut provařit. 

Podávejte s opečenými brambory. Na talíři hustě zasypejte pažitkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Třikrát jiná treska na našem magazínu

Treska s květákovým pyré a rajčaty

DSC_0017.jpg (96 KB)

Treska v těstíčku s bramborovo mrkvovým pyré

DSC_2408-1024x682.jpg (87 KB)

Treska s rajčaty a quionou

treska1.jpg (116 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama