Pro kuchyňské zpracování je treska nenáročná, může se tedy obalovat, smažit, připravovat v páře nebo v troubě. Nízkotučné maso obsahující omega 3 nenasycené kyseliny má vysoký obsah proteinu. Filé z aljašské tresky od společnosti Mylord Premium je skvělé například pro přípravu tresky s bylinkovou krustou.

13b059979b289-obrazek.jpg

2 porce
Příprava: 45 minut

Ingredience na tresku:

  • 1-2 balení aljašské tresky Mylord Premium (filé)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 2 hrsti nasekané petrželky
  • 2 hrsti nasekaného koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 70 g strouhanky (zkuste panko chlebovou strouhanku)
  • šťáva z 1/2 citronu

8ae8d122c461e-blobid0.jpg

Ingredience na šťouchané brambory:

  • 600 g brambor varného typu B
  • 60 g anglické slaniny
  • 1 červená cibulka
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • sůl a pepř
  • Ingredience na grilovanou zeleninu:
  • ½ cukety (nebo 1 malá)
  • 12 cherry rajčátek
  • 2 červené papriky
  • 6 jarních cibulek
  • sůl a pepř
  • olivový olej na zakápnutí

Příprava:

dafada67cdf6d-blobid0.jpg

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě do měkka. Troubu předehřejte na 180 °C. Povolené filé z tresky přendejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Rybu osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pečte 10 minut.
  2. Mezitím připravte krustu. Nasekejte bylinky (koriandr i se stonky – dodají chuť) a chilli papričky. Přendejte do mísy, smíchejte spolu se strouhankou, osolte a opepřete. Zakápněte šťávou z citronu. Přilijte olivový olej a promíchejte, konzistence by měla být lepivá.
  3. Po 10 minutách pečení tresku vyndejte a rozdělte na filé bylinkovou krustu. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Pečte dozlatova, asi 10 minut. 
  4. Pro šťouchané brambory orestujte na pánvičce na oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Vmíchejte nasekanou cibuli, dále restujte. Poté přidejte máslo, nechte ho rozpustit. Odstavte, osolte, opepřete, vmíchejte uvařené brambory a rozšťouchejte. Na závěr přidejte nasekanou jarní cibulku a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
  5. Rozehřejte kontaktní gril. Zeleninu opláchněte, rajčátka nechte celá, cuketu a papriky nakrájejte, cibulky přepulte. Vše osolte a opepřete. Přendejte na gril, zakápněte olivovým olejem a grilujte. Stačí 10 minut.
  6. Na talíře rozdělte šťouchané brambory, přidejte tresku s bylinkovou krustou, grilovanou zeleninu, ozdobte bylinkami dle chuti a zakápněte výpekem z ryby. Podávejte.

Více informací najdete na: mylord-premium.cz df5615e30502a-obrazek.jpg

TÉMATA:
MYLORD PREMIUM