Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kg Trampského cigára
- 300 g zelené čočky
- 4 velké červené cibule
- 300 g mrkve
- několik kousků sušených rajčat naložených v oleji
- čerstvý tymián a petržel
- sůl a pepř
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
Nejprve si uvařte zelenou čočku. Vařte ji v neosolené vodě. Sůl přidejte těsně před konce vaření. Čočka by měla být měkká, ne rozvařená.
Na gril dejte opékat cigáro, mrkev překrojenou podélně napůl a oloupané červené cibule, překrojené také napůl. Při grilování můžete potírat bylinkovým olivovým olejem.
Až je všechno ugrilované, dejte na gril (nebo na plotnu) velkou pánev. V té zahřejte trochu olivového oleje a vsypejte do ní čočku. Chvilku opékejte a přidejte nakrájenou grilovanou cibuli a mrkev, také na kousky nakrájená sušená rajčata.
Ochuťte ještě jablečným octem, smíchaným s olivovým olejem a medem. Vmíchejte čerstvé bylinky a pár minut spolu prohřejte.
Podávejte s grilovaným cigárem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Jako čočka by mě asi nenapadla, ale vlastně na druhou stranu, proč by ne? Však čočka s párem je fakt chuťovka a my ji máme doma moc rádi. :-) A co se týče grilování, tak to milujeme. Nedávno jsme si dokonce pořídili i gril do kempu, takže když vyrazíme někam k vodě, můžeme si grilovat i tam a nepotřebujeme k tomu nějaké veřejné ohniště.