cigaro_a_cocka.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg Trampského cigára 
  • 300 g zelené čočky
  • 4 velké červené cibule
  • 300 g mrkve
  • několik kousků sušených rajčat naložených v oleji
  • čerstvý tymián a petržel
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Nejprve si uvařte zelenou čočku. Vařte ji v neosolené vodě. Sůl přidejte těsně před konce vaření. Čočka by měla být měkká, ne rozvařená.
Na gril dejte opékat cigáro, mrkev překrojenou podélně napůl a oloupané červené cibule, překrojené také napůl. Při grilování můžete potírat bylinkovým olivovým olejem.

Až je všechno ugrilované, dejte na gril (nebo na plotnu) velkou pánev. V té zahřejte trochu olivového oleje a vsypejte do ní čočku. Chvilku opékejte a přidejte nakrájenou grilovanou cibuli a mrkev, také na kousky nakrájená sušená rajčata. 

Ochuťte ještě jablečným octem, smíchaným s olivovým olejem a medem. Vmíchejte čerstvé bylinky a pár minut spolu prohřejte.
Podávejte s grilovaným cigárem.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková