
Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400 g rýže na paellu
- 1 sáček kořeni na paellu
- sůl podle chuti
- 2 - 3 šalotky
- 3 - 4 stroužky česneku
- vývar
- 2 dcl bílého vína
- 600 g mořských plodů (krevety, chobotnice, slávky, olihně)
- zelená petrželka
- olivový olej
Postup
Příprava paelly je velice jednoduchá a připomíná oblíbené italské risotto.
Ve velké pánvi zahřejte olej a opečte na něm nasekaný česnek a šalotku. Až začnou vonět, vsypejte mořské plody, já jsem dala i celá chapadla chobotnice. Opečte.
Zasypejte kořením, promíchejte a zalijte vývarem. Vsypejte rýži a nechejte probublávat, dokud nebude rýže měkká. Průběžně přilévejte vývar. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Salát s krevetami a uzeným lososem
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře