IMG_0686.jpg (120 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g rýže na paellu
  • 1 sáček kořeni na paellu
  • sůl podle chuti
  • 2 - 3 šalotky
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • vývar
  • 2 dcl bílého vína
  • 600 g mořských plodů (krevety, chobotnice, slávky, olihně)
  • zelená petrželka
  • olivový olej

Postup

Příprava paelly je velice jednoduchá a připomíná oblíbené italské risotto.

Ve velké pánvi zahřejte olej a opečte na něm nasekaný česnek a šalotku. Až začnou vonět, vsypejte mořské plody, já jsem dala i celá chapadla chobotnice. Opečte.

Zasypejte kořením, promíchejte a zalijte vývarem. Vsypejte rýži a nechejte probublávat, dokud nebude rýže měkká. Průběžně přilévejte vývar. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Salát s krevetami a uzeným lososem

6.webp (70 KB)

Foto: archiv redakce

Krevety v kokosové omáčce

7.jpg (48 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Snadné těstoviny s plody moře

8.png (337 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama