Ingredience:

  • 500 g hrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 5 dkg droždí
  • 4 střední brambory vařené ve slupce
  • 2 lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 2 lžíce máku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

    TIP! Jakou zvolit mouku? Nabízí se Zátkova mouka pšeničná hrubá Zlatý klas, Babiččina volba Mouka HRUBÁ pšeničná nebo Šumavská pšeničná mouka hrubá z Mlýna a krupárny MRSKOŠ, všechny mají ocenění Klasa.


    Postup:
  • Do mléka rozdrobte droždí, přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a sádlo.
  • Nastrouhejte brambory a přidejte je společně s moukou do směsi.
  • Připravené těsto vlijte do formy vymazané sádlem a nechte alespoň 20 minut odpočívat.
  • Posypte mákem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova.

Reklama