My jsme upekli bábovku z jablek a tvarohu, protože tahle kombinace je dokonalá, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem.

Počet porcí: 8–10
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: **

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 250 g cukr krupice
  • 200 g másla
  • 4 vejce
  • 4 velká kyselejší jablka
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce tuzemáku
  • sůl
  • zakysaná smetana k podávání

TIP! Vyzkoušejte plnotučný Hlavnický tvaroh z farmy ze Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice. Je vítězem soutěže Regionální potravina 2019 v Moravskoslezském kraji a chutná skvěle.

Postup:

Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosetou mouku a prášek do pečiva.
Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh.
Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně s jablky ke směsi.
Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečte cca 45 minut na 170 °C.
Podávejte se zakysanou smetanou.

Reklama