pomazanka1.jpg (140 KB)Foto: Šárka Škachová

Někdo připravuje budapešťskou pomazánku tak, že ochutí tvaroh sladkou nebo pikantní paprikou. Výborná kuchařka Šárka Škachová má svůj osvědčený postup, který můžete vyzkoušet i vy.

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • kousek změklého másla
  • trochu zakysané smetany 
  • sůl a pepř na ochucení
  • podle chuti můžete přidat i špetku kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka mleté uzené papriky
  • 1 šalotka
  • 2 červené kapie

pomazanka2.jpg (130 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Tvaroh dejte do misky a přidejte změklé máslo a trochu zakysané smetany. Ochuťte solí a pepřem. Promíchejte dohladka a přidejte nadrobno nasekanou šalotku, lžičku mleté papriky a špetku uzené papriky. Kdo chce, může dochutit i špetkou kmínu.

Pod grilem v troubě opečte kapie. Po upečení sloupněte slupku, drobně nasekejte dužinu a vmíchejte ji do misky s pomazánkou. 

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

Tvarohový dort se skořicovým cukrem

dortjules.jpg (84 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rychlá pomazánka z krabích tyčinek

krabipomazanka.jpg (130 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pomazánka z červené řepy

pomazankazrepy.jpg (96 KB)

 Foto: Regionální potravina

Reklama