Foto: Alena Kolaříková
Někdo dává přednost krémové verzi tradiční polévky. Jiný zase potřebuje v polévce kusy voňavých hub, brambor i zeleniny. Do jakého tábora patříte vy?
Suroviny
- 1 velká cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek bulvového celeru
- 4 brambory
- 250 g lesních hub (můžou být i sušené nebo mražené)
- sůl a pepř
- trocha kmínu
- trocha majoránky
- zelená petrželová nať
- trocha hladké mouky
- trocha sádla
- česnek podle chuti
Postup
Nejprve nakrájejte cibuli nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev, celer i petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky nebo kolečka.
V hrnci rozpusťte trochu sádla, na kterém osmahnete cibulku dozlatova. Přidejte zeleninu, česnek a houby. Opékejte asi pět minut. Přidejte brambory. Ochuťte solí, pepřem, kmínem. Zasypejte asi třemi lžícemi hladké mouky. Promíchejte a chvilku opékejte.
Zalijte vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Máte-li zeleninový vývar, použijte raději místo vody ten.
Vařte do změknutí brambor. Okořeňte ještě majoránkou a ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Dělám jinou.
Bramboračku máme rádi,ale děláme ji na másle.
Myslím, že tato bramboračka bez česneku a jíšky by nechutnala ani generaci p. Kratochvílové.
Lepší verze je tato https://www.mora.cz/recept/bramboracka-s-houbami/, ale zas vám tam chybí kořenová zelenina.
Mimochodem, 250 g sušených hub je zhruba 3 l sklenice.