Kokosový olej navíc krásně voní, takže okouzlí všechny smysly. A kdo ho nemá stále dost, chce posílit imunitu a podpořit spalování tuků, měl by lžičku přidat do své ranní kávy. Kokosový olej je přírodním zdrojem nasycených tuků se středně dlouhými řetězci, aneb MCT. Jsou výjimečné v tom, že se velmi dobře metabolizují a tělo je umí využít jako zdroj energie, než aby si z nich tvořilo tukové zásoby. Všeho ale samozřejmě s mírou. Kokosový olej a látky, které obsahuje, jsou pro tělo nesmírně prospěšné – posilují imunitu, chrání před bakteriemi a viry, umí bělit... A navíc, díky nasyceným tukům kokosový olej dokáže potlačit chutě, pocit hladu a dodat energii.

Káva s kokosovým olejem – zázrak, který vás nakopne

  • Horká káva s kokosovým olejem zabezpečí tělu stabilní úroveň energie, která vydrží i několik hodin. Tento nápoj, ale nefunguje jako klasické sladké snídaně s vysokým obsahem sacharidů, po nichž vám vyhládne raz dva.
  • Díky tomuto kávovo-kokosovému nápoji můžete snadno snížit chuť na sladké. A to zejména díky jemné krémové příchuti.
  • Pitím kávy se lžičkou kokosového oleje budete svému tělu pravidelně dopřávat zdravé tuky, které jsou pro náš organismus nesmírně důležité.
  • Dalším plusem kokosového oleje v kávě je fakt, že „kokosák“ neobsahuje žádné sacharidy a nespouští tak reakci těla, při níž inzulín prudce stoupne a velmi rychle i klesne. Tedy tak, jak to je při pití kávy s mlékem nebo smetanou.  

Příprava kávy s kokosovým olejem

Takový nápoj můžete pít velmi jednoduše. Stačí, když do horkého nápoje přidáte jednu lžičku oleje, případně ho můžete v kávě rozmixovat a vytvořit tak jemnější a krémovější konzistenci. Vyznavači paleo stravy si připravují tzv. bulletproof coffee neboli neprůstřelnou kávu. Co to je? Kombinace kávy, kokosového oleje a navrch másla.
A pokud sladíte, zapomeňte na bílý cukr nebo umělá sladidla a raději do kafe přidejte domácí med.

Také si přečtěte:

Reklama