Zdroj: Alena Kolaříková
Náplně do zapečených tortill? Fantazii se meze nekladou a radíme vám použít to, co máte v lednici a co máte rádi. Tohle jídlo je výborné také na spotřebování zbylých potravin nebo zbytků pečeného či vařeného masa.
My jsme použili pomalu pečené krůtí maso. Jak jej připravit najdete ZDE.
Suroviny
- 8 ks tortilla placek - skvělé jsou celozrnné
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 oranžová paprika
- pomalu pečené krůtí maso - dvě horní stehna
- 250 g goudy vcelku
- 400 g žampionů
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- tymián
- kmín
- olej nebo máslo
na dip
- 300 g zakysané smetany
- 100 g majonézy
- uzené paprika
- sůl
- pepř
Postup
Maso do tortilly je v našem případě už hotové - pomalu pečená krůtí stehna.
Žampiony nakrájejte na plátky a dejte opékat na pánvičku, na troše oleje nebo kousku másla. Ochuťte solí, pepřem, kmínem a tymiánem. Opékejte asi pět minut, poté lehce podlijte vodou a ještě pět minut nechejte lehce probublávat, až se vyvaří všechna voda.
Papriky nakrájejte na proužky. Proveďte s nimi to samé co s s žampiony, dejte je opékat na olej nebo máslo. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Přidejte také špetku tymiánu.
Opékejte chvilku, asi pět minut a stáhněte z plotny.
Goudu nastrouhejte nahrubo.
Připravte si první tortillu. Naskládejte na ni papriky, žampiony, kousky masa a sýr. Přiklopte druhou tortillou a dejte zapéct do uzavíratelného kontaktního grilu.
Zapečte. Takto opakujte postup tak dlouho, dokud nejsou všechny tortilly hotové.
Mezitím, co se pečou tortilly, připravte si dip. Smíchejte majonézu a smetanu. Ochuťte solí, pepřem, uzenou paprikou. Promíchejte a chuti dolaďte podle sebe.
Podávat můžete se salátem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Co ještě s tortillou?
Tortilla s krůtím masem a salátem
Zdroj: Alena Kolaříková
Zdroj: Jana Nováková
Tortilla s grilovaným kuřecím masem
Zdroj: Alena Kolaříková
Nový komentář