DSC_0396.jpg (142 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Náplně do zapečených tortill? Fantazii se meze nekladou a radíme vám použít to, co máte v lednici a co máte rádi. Tohle jídlo je výborné také na spotřebování zbylých potravin nebo zbytků pečeného či vařeného masa.

My jsme použili pomalu pečené krůtí maso. Jak jej připravit najdete ZDE.

Suroviny

  • 8 ks tortilla placek - skvělé jsou celozrnné
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 oranžová paprika
  • pomalu pečené krůtí maso - dvě horní stehna
  • 250 g goudy vcelku
  • 400 g žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • kmín
  • olej nebo máslo

na dip

  • 300 g zakysané smetany
  • 100 g majonézy
  • uzené paprika
  • sůl
  • pepř

Postup

Maso do tortilly je v našem případě už hotové - pomalu pečená krůtí stehna. 

Žampiony nakrájejte na plátky a dejte opékat na pánvičku, na troše oleje nebo kousku másla. Ochuťte solí, pepřem, kmínem a tymiánem. Opékejte asi pět minut, poté lehce podlijte vodou a ještě pět minut nechejte lehce probublávat, až se vyvaří všechna voda.

Papriky nakrájejte na proužky. Proveďte s nimi to samé co s s žampiony, dejte je opékat na olej nebo máslo. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Přidejte také špetku tymiánu.

Opékejte chvilku, asi pět minut a stáhněte z plotny.

Goudu nastrouhejte nahrubo.

Připravte si první tortillu. Naskládejte na ni papriky, žampiony, kousky masa a sýr. Přiklopte druhou tortillou a dejte zapéct do uzavíratelného kontaktního grilu.

Zapečte. Takto opakujte postup tak dlouho, dokud nejsou všechny tortilly hotové. 

Mezitím, co se pečou tortilly, připravte si dip. Smíchejte majonézu a smetanu. Ochuťte solí, pepřem, uzenou paprikou. Promíchejte a chuti dolaďte podle sebe.

Podávat můžete se salátem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Co ještě s tortillou?

Tortilla s krůtím masem a salátem

1.jpg (95 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Domácí qurritos

qurrito.jpg (54 KB)

Zdroj: Jana Nováková

Tortilla s grilovaným kuřecím masem

DSC_1969.jpg (211 KB)

Zdroj: Alena Kolaříková

Reklama