DSC_0277.jpg (95 KB)

Navíc z jednoho velkého kusu masa, který pečete několik hodin, připravíte slavnostní oběd a také chutnou svačinu nebo oběd ve všední den, do práce i do školy. 

Skvělá jsou třeba krůtí prsa. Upečete je vcelku, na velice nízkou teplotu a potom už je jen použijete jako základ několika dalších jídel. Burger, k salátu, do tortilly, s bramborovou kaší, luštěninami...

Jak na to? Krůtí prsa vcelku okořeňte podle vaší chuti. Stačí základní sůl a pepř, můžete přidat i česnek nebo oblíbenou kořenící směs, čerstvé bylinky... Zavřete do pekáče, nepodlévejte a pečte celou noc (8 až 10 hodin) na 90 °C. Když pečete přes den, občas troubu otevřete, krůtí prsa otočte a pečte dál. Na konci můžete sundat víko a při teplotě 200 °C dopéct trochu kůrku.

Suroviny

  • 300 g natrhného masa z pomalu pečených krůtích prsou
  • 4 tortilly
  • 1 avokádo
  • 150 g nastrouhaného čedaru
  • 200 g cherry rajčat
  • 3 hrsti rukoly
  • olivový olej
  • pár kapek bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • majonéza

DSC_0280.jpg (130 KB)

Postup

Do misky dejte rukolu a rozpůlená cherry rajčata. Zakápněte trochou olivového oleje, několika kapkami vinného octa, lehce osolte a opepřete. Promíchejte.

Tortillu si nahřejte chvilku v teplé troubě nebo mikrovlnce. Namažte ji majonézou a na ni začněte vrstvit další suroviny.

Natrhané krůtí maso, kousky avokáda, nastrouhaný čedar. Nakonec i rukolu s rajčaty.

Zamotejte, pořádně utahujte.

Podávejte hned nebo zabalte do svačinového sáčku, krabičky a obědvejte ve škole či v práci.

Dobrou chuť přeje Elly.

Krůtí maso je zdravé a chutné

Trhané krůtí maso se salátem

krutiiii2.jpg (299 KB)

Krůtí stehna pečená na pivu

krutiiii1.jpg (288 KB)

Krůtí maso s pomeranči

masopomerance.jpg (76 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama