Navíc z jednoho velkého kusu masa, který pečete několik hodin, připravíte slavnostní oběd a také chutnou svačinu nebo oběd ve všední den, do práce i do školy.
Skvělá jsou třeba krůtí prsa. Upečete je vcelku, na velice nízkou teplotu a potom už je jen použijete jako základ několika dalších jídel. Burger, k salátu, do tortilly, s bramborovou kaší, luštěninami...
Jak na to? Krůtí prsa vcelku okořeňte podle vaší chuti. Stačí základní sůl a pepř, můžete přidat i česnek nebo oblíbenou kořenící směs, čerstvé bylinky... Zavřete do pekáče, nepodlévejte a pečte celou noc (8 až 10 hodin) na 90 °C. Když pečete přes den, občas troubu otevřete, krůtí prsa otočte a pečte dál. Na konci můžete sundat víko a při teplotě 200 °C dopéct trochu kůrku.
Suroviny
- 300 g natrhného masa z pomalu pečených krůtích prsou
- 4 tortilly
- 1 avokádo
- 150 g nastrouhaného čedaru
- 200 g cherry rajčat
- 3 hrsti rukoly
- olivový olej
- pár kapek bílého vinného octa
- sůl
- pepř
- majonéza
Postup
Do misky dejte rukolu a rozpůlená cherry rajčata. Zakápněte trochou olivového oleje, několika kapkami vinného octa, lehce osolte a opepřete. Promíchejte.
Tortillu si nahřejte chvilku v teplé troubě nebo mikrovlnce. Namažte ji majonézou a na ni začněte vrstvit další suroviny.
Natrhané krůtí maso, kousky avokáda, nastrouhaný čedar. Nakonec i rukolu s rajčaty.
Zamotejte, pořádně utahujte.
Podávejte hned nebo zabalte do svačinového sáčku, krabičky a obědvejte ve škole či v práci.
Dobrou chuť přeje Elly.
Krůtí maso je zdravé a chutné
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Recept vypadá dobře, určitě vyzkouším.
Je to skvělí recept...určitě zkusím.
Bezva jídlo.
8 hodin pečení, krůtí musí být za chvilku měkké, to je šetření energií, jako malované
Hm, samé dobrůtky.