Foto: Akademie kvality

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 2× 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g oblíbených menších těstovin
  • hrst sekané petrželové natě
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.

TIP!

Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Reklama