Připravte si:
- 900 g rajčat
- 220 g okurek
- 1 zelená paprika
- 1/2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- vinný ocet
- černý pepř
- 1/2 čl. mletého kmínu
- bílý chléb (2-3 krajíce)
- 3-4 kostky ledu
- 1 dl vody (resp. dle potřeby)
A jak na to?
Zeleninu očistíme od stopek a tuhých částí, okurky zbavíme jadérek. Z chleba odřízneme kůrku a střídku namočíme do misky s vodou. Přebytečnou tekutiny vylijeme a střídku vyždímáme.
Do mísy mixéru přidáme veškerou zeleninu, olivový olej, vodu a promixujeme, aby se vše spojilo. Pak přidáme kostky ledu, koření, ocet, chléb a ještě promixujeme, dokud není gazpacho krásně hladké a jemné. Dochutíme a necháme alespoň hodinu odpočívat v chladničce. Podáváme studené. Dobrou chuť!
Tip pro vás
Dokonale hladké gazpacho vykouzlíte například pomocí stolního mixéru Gorenje B1000GE, a to díky inovativní technologii mixování. Čtyřbřitová ocelová čepel mixéru je totiž osazena 5 mm mimo střed. Při mixování vzniknou nerovnoměrné víry, které potraviny účinně promíchají a rozmixují. Různě velké kusy zpracovávaných potravin tak nemají šanci čepeli uniknout. Mixér má skleněnou nádobou o objemu 1,5 l s vyznačenou odměrkou, výkonný 1000W motor a dvě rychlosti. Doporučená cena je 1990 Kč.
A ještě jedna dobrá zpráva! Až do konce srpna platí speciální akce, kdy při koupi vybrané chladničky Gorenje GardenFresh s technologií pro dlouhý život ovoce, zeleniny i dalších potravin získáte s 80% slevou například právě mixér nebo jakýkoliv jiný malý spotřebič Gorenje.
O Daliboru Rakoczym
Dalibor Rakoczy alias Pan Tymián procestoval celý svět, aby poznal na vlastní kůži autentická místa s nápaditou gastronomií. Žil v Anglii, kde propadl lásce k vaření z kvalitních surovin. Pár týdnů poté, co se přestěhoval v roce 2020 do New Yorku, přišly změny, které se dotkly každého z nás. Vrátil se na Slovensko, aby uvedl v život unikátní koncept zážitkové pop-up dinner party „Čarovná záhrada“.
Více informací: cz.gorenje.com
Nový komentář