Kuře na citrusech chutná báječně se směsi´ drobných salátů nebo s kuskusem. Můžete do něj přidat i rozinky a bude vám připadat, že jste si své pomeranče a citrony do jídla natrhali sami, přímo ze stromu v jižním Španělsku.
obrazek.jpg
Ať už jste kuchařští elévové, či amatérští kuchaři, ať už vaření milujete, nebo ho berete jako nutnou součást života, oceníte chytrou troubu, se kterou nebudete mít žádné nervy. V troubě totiž vlastně připravíte jakékoliv jídlo – od polévek přes řízky až po křehké dorty a zeleninové koláče. Stačí si vybrat tu správnou a mít pod čepicí! Samozřejmě kuchařskou!“ radí Kateřina Winterová a prozrazuje svůj skvělý recept.

Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 4 porce
Obtížnost: Jednodušší jídlo

Suroviny:

  • 2 bio citrony
  • 2 bio pomeranče
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mleté´ papriky
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 8 kuřecích paliček
  • 4–8 kuřecích křidýlek
  • 1 cibule
  • 2 snítky tymiánu + 1 snítka k podávání
  • 2 snítky rozmarýnu + 1 snítka k podávání
  • sůl a čerstvě mlety´ pepř

Postup:

Do větší mísy vymačkáme šťávu z jednoho citronu a jednoho pomeranče, přilijeme olej, oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme papriku a chilli. Osolíme, opepříme a promícháme dohladka. Do marinády vložíme kuřecí´ paličky a křidýlka a promícháme. Maso můžeme nechat odležet přes noc, ale bude mu stačit i 15 minut. Citron a pomeranč (zbyly´ i vymačkaný) nakrájíme na plátky široké asi půl centimetru. Cibuli oloupeme a také ji nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Kuře rozložíme do pekáče kůži´ navrch a přelijeme ho zbylou marinádou. Mezi maso naskládáme plátky citronu, pomeranče a cibule. Tymián a rozmarýn nasekáme nadrobno. Bylinky nasypeme na kuře, osolíme ho, opepříme a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Poté vyjmeme citrusy a maso dopečeme dozlatova, zhruba 30 minut.

Před podáváním ozdobíme čerstvými bylinkami.
5e1ee5f0e411eobrazek.jpg
Kateřina Winterová vykouzlila toto lahodné kuře ve vestavné multifunkční troubě Gorenje BO76SYB z nové designové řady Simplicity s intuitivním dotykovým ovládáním, adaptivními technologiemi a automatickými funkcemi. Trouba s extra velkým objemem 71 l se postará, abyste ani vy nezažili v kuchyni žádné zbytečné drama. Trouba si totiž díky inteligentnímu paměťovému systému AdaptBake zapamatuje nastavenou teplotu pro každý přednastavený program a při nejbližším použití sama navrhne poslední (nebo nejčastěji používané) nastavení. Má unikátní, klenutý tvar trouby HomeMade Plus, který je inspirovaný tradičními kamny na dřevo. Ten umožňuje horkému vzduchu volně cirkulovat a dává možnost péci na více plechách najednou. Trouba je opatřena úpravou proti otiskům prstů a systémem AquaClean pro šetrné čištění vnitřku trouby pomocí páry. Stojí 12 990 Kč.

Více informací naleznete ZDE.

TÉMATA:
GORENJE