Foto: Shutterstock

Podle španělských vědců je příčinou fakt, že tělo je navyklé snídat vždy ve stejný čas. Jakmile se však snídaně odloží na později, což se děje nejčastěji o víkendu, tělo hůře zpracovává živiny.
 
Podle výzkumu vědců z Barcelonské univerzity, měli lidé, kteří o víkendu snídali o 3,5 hodiny později než přes týden, o 1,3 bodu vyšší index tělesné hmotnosti než ti, kteří dodržovali o víkendu stejný režim jako během týdne. Délka spánku, energetický výdej a kvalita jídla na rozdíl neměly vliv.
 
Studie se dle Daily Mailu opírá o vzorek 1100 studentů ze Španělska a Mexika. Téměř dvě třetiny z nich během víkendu jedli o hodinu později a nejčastěji odsouvali snídaně. Čím větší byl rozdíl mezi běžným časem jídla v pracovní den a o víkendu, tím častěji měli respondenti nadváhu. Nejvíce přibírali ti, kteří o víkendu snídali o 3,5 hodiny později.

Reklama