V současné době značka TEFAL nabízí širokou škálu produktů, které usnadňují každodenní přípravu jídel, a zároveň šetří čas a energii. Od tlakových hrnců, přes pánve, hrnce klasické či chytré, až po kuchyňské roboty a mixéry. Značka TEFAL platí jako synonymum pro kvalitu a inovaci, opírá se o vlastní dlouholetý výzkum a vývoj, díky kterým má důvěru spotřebitelů po celém světě.
Od střelného prachu k páře
Důsledné jištění
Historie…aneb za vším hledej ženu!
Ještě před Denisem Papinem sestrojila přístroj fungující na stejném principu žena, alchymistka Marie Židovka, a to podle historiků už ve 2. století našeho letopočtu v Africe. Její vynález vešel ve známost pod názvem kerotakis. Stejně jako v případě původního vynálezu papiňáku se jednalo o zařízení k ohřevu nejrůznějších látek, tehdy ale pouze pro účely alchymické praxe. Marie sestrojila vzduchotěsnou nádobu s měděným víkem, v níž by při správném spojení mělo být možné vytvořit podtlak stejně jako tlak naopak zvýšit… Marie tehdy nemohla tušit, že obdobný přístroj bude o pár stovek století později sloužit k vaření, nikoli k výrobě zlata, jak svůj vynález původně zamýšlela.
Inovace nekončí!
Dnešní podoba tlakových hrnců se za ta léta vývoje několikrát změnila, ale princip a účel zůstal stejný. Tlakový hrnec ušetří čas zhruba o polovinu, šetří energii a tím i peníze, ale hlavní důvod oblíbenosti spočívá v zachování všech živin, vitamínů a ostatních důležitých látek. Díky třívrstvému dnu se teplo mnohem lépe rozšíří v celém hrnci a voda se rychleji přivede k varu. V dokonale utěsněném prostředí, které nedovoluje páře unikat, vzniká vyšší tlak než v okolí – a to i téměř trojnásobný. Potraviny, co do něj uzavřeme, se tedy nevaří při 100 °C, ale dokonce až při 130 °C, což dobu nutnou k jejich změknutí značně zkracuje.
Jde o jednoduchý princip, jen přijít na to, že by to mohlo fungovat. A od toho jsou tady vynálezci. Značka TEFAL se neustále snaží přinášet svým zákazníkům nové produkty a řešení, které usnadní jejich každodenní život a přispějí k vytvoření skvělých zážitků z jídla.
Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny
Velmi snadné
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50 minut
4 porce
Suroviny
- 800 g hovězí kližky
- 50 g sádla
- 300 g cibule
- 4 bobkové listy
- 1 lžička celého kmínu
- 1 ks chilli papričky
- 6 kuliček nového koření
- 2 lžíce sladké papriky
- 30 g rajčatového protlaku
- 1 středně velkou bramboru
- 8 stroužků česneku
- sůl, pepř, majoránka
- 1,5 l vody
Postup
- Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce Tefal Clipso Minut Perfect.
- Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme.
- Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut.
- Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme ještě asi 10 minut.
Clipso Minut Perfect (P4620)
Pro rychlé, a přitom zdravé vaření je dobrou volbou tlakový hrnec. Připravíte v něm svoje oblíbená jídla, ale ušetříte až polovinu času. A vitamínu C zachováte až o 80 procent více! Hrnec se snadno otevírá jednou rukou a je dokonale bezpečný díky pěti pojistným funkcím. Je vyroben ve Francii z kvalitní nerezové oceli a dá se s ním vařit na všech vařičích, včetně indukce.
- Uvaří až dvakrát rychleji.
- Zachová až o 80 % více vitamínu C.
- Snadná a bezpečná manipulace díky 5 pojistným funkcím.
- Automatická minutka pro vždy perfektní výsledky vaření.
- Parní košík.
Doporučená cena je 4 799 korun (objem 6 litrů).
www.tefal.cz
www.homenadcook.cz
Nový komentář
Komentáře
Bez tlakáče ani ránu. Mám jich více a v menším vařím brambory i rýži. Zavařím, vypnu a mohu se věnovat jiné činnosti. Loni na Vánoce jsem si koupila nový, protože mi odešlo na starém hrnci těsnění, které se nedá sehnat. Bohužel ten nový není nic moc a to nebyl nejlevnější.
Papiňák, u nás tlakáč, nejlepší přítel pracující ženy.
Toho bych se vzdala nerada. Taky máme Tefal.