Připravili jsme pro vás několik tipů na produkty, které se vám budou hodit v kuchyni pro výrobu marmelád, džemů, sirupů nebo kompotů.

S želírovacími přípravky od Dr. Oetker máte jistotu, že se vám domácí džemy, marmelády a sirupy vždy podaří!

Jaké jsou naše tipy?

Vyzkoušejte novinku Sirupfix Dr.Oetker
Sirupfix je přípravek na zavařování poctivých domácích sirupů s vysokým ovocným podílem. Můžete s ním připravit také vynikající sirupy z bylinek, květů nebo zázvoru.
Jedno balení je určeno ke zpracování 1 kg ovoce s libovolným druhem cukru. Pro přípravu sirupu budete potřebovat 1 sáček Sirupfixu + 1 kg ovoce + 1 kg cukru + 500 až 1000 ml vody. Pomocí Sirupfixu Dr.Oetker připravíte rychle a jednoduše vlastní jedinečný sirup, který bude mít hladkou a tekutou konzistenci, vysoký podíl ovoce a výraznou ovocnou chuť i barvu. Doporučená MOC je 18,90 Kč za 40 g balení, které vystačí na 1 kg ovoce. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky. Více se dozvíte ZDE

Pektin Dr. Oetker
Doporučená MOC je 39,90 Kč za 20 g. Toto množství vystačí na 2 kg ovoce.
Výrobek obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Neobsahuje žádné konzervanty. Jeden balíček Pektinu Dr. Oetker vystačí až na 2 000 g ovoce, ke kterému přidáte 700 až 1 000 g cukru podle toho, jak je ovoce zralé nebo podle toho, jak sladký džem budete chtít připravit. Pektin v džemu působí jako přírodní zahušťovadlo, díky kterému tak džem získá požadovanou konzistenci. Pektin Dr. Oetker je možné kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Více najdete ZDE

Gelfix Klasik 1:1
Tradiční želírovací přípravek k výrobě klasických sladkých marmelád, džemů a želé. Jeden sáček vystačí na 1 000 g ovoce a  1 150 g cukru, džem se vaří pouze 6 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem. S Gelfixem Klasik 1:1 bude Váš hotový džem obsahovat 50% ovoce. Více najdete ZDE

Gelfix Extra 2:1
S Gelfixem Extra 2:1 spotřebujete pouze polovinu cukru. Tato želírovací směs zachovává přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu.
Jeden sáček vystačí až na 1 000 g ovoce a 500 g cukru a vaří se pouze 6 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem. S Gelfixem Extra 2:1 bude Váš hotový džem obsahovat 66% ovoce! Více na stránkách ZDE

Cukr na sirup
Cukr na sirup Dr. Oetker je přípravek na domácí zavařování hustých sirupů s výraznou chutí.
Výrobek obsahuje přírodní enzymy, cukr a kyselinu citrónovou. Enzymy zamezují tvorbě shluků, proto Váš sirup zůstane tekutý a hladký. Praktické balení 500 g obsahuje kompletní recepturu, ke které stačí přidat pouze ovoce, bylinky, květy nebo zázvor. Bez sterilizace!
Vytvořte si svůj vlastní originální sirup s Dr. Oetker! Více inspirace najdete ZDE

Hledáte inspiraci? Podívejte se na videorecept!

Více na stránkách ZDE
 

Reklama