Foto: Shutterstock

Cloudy Bubbles

Jednoduchý koktejl, který se hodí k domácí pohodě. Na jeho přípravu budete potřebovat oblíbené a snadno dostupné podzimní suroviny, jako je jablečný mošt a skořice. Pro zjemnění chuti použijte Bohemia Sekt demi sec, jehož chuť je prověřená 50 lety tradice. Pokud si dáváte zrovna pauzu od alkoholu, vyzkoušejte verzi bez rumu a s nealkoholickým sektem.

Ingredience

  • 2 cl světlý rum
  • 1 cl medová voda
  • 5 cl jablečný mošt
  • 5–6 cl Bohemia Sekt demi sec
  • Sušené jablko a skořice na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Připravenou sklenici na stopce naplníme ledem. Postupně přiléváme světlý rum, jablečný mošt a medovou vodu. Do hotového základu pomalu doléváme Bohemia Sekt demi sec. Nápoj promícháme tak, aby se všechny ingredience spojily. Na závěr dozdobíme plátkem sušeného jablka a skořicí.
Tip barmana: Pro dosažení originální chuti koktejlu se vyhněte použití náhražek, například jablečného džusu, který má jinou konzistenci i příchuť než mošt.

Foto: Bohemia Sekt

Hrušková Mimosa

Podzim klepe na dveře, ale to neznamená, že by byly za námi i příjemně strávené chvíle. Hezké okamžiky nás čekají i v této roční době. A k nim se báječně hodí to nejlepší z podzimní nabídky – sezónní ovoce. Cava Freixenet Carta Nevada, svěží a sladká, pak dovede z nich připravený drink k dokonalosti.
 
Ingredience

  • Cava Freixenet Carta Nevada
  • 500 ml hruškového džusu
  • 1 jablko nakrájené na tenké plátky
  • 3 celé skořice + další na ozdobu sklenic
  • Snítky tymiánu na ozdobu

Postup: Hruškový džus krátce povařte s celou skořicí. Nechte vychladnout. Sklenice naplňte ledem a do poloviny nalijte připravený džus. Dolijte Cavou Freixenet Carta Nevada a ozdobte plátkem jablka, který předem pokapejte citronovou šťávou, aby si zachoval barvu. Na závěr připojte celou skořici a snítku tymiánu.

Foto: Cava Freixenet Carta Nevada

Mionetto blueberry lemon
 
I když to za okny na léto rozhodně nevypadá, připomenout si ho můžete snadno a rychle pomocí svěžího citrusového drinku. A vitamíny se přeci hodí, ne?
 
Ingredience:

  • 1,5 dcl Prosecco Mionetto
  • 4 cl limoncello
  • 2 cl citronový sirup
  • Borůvky, tymián a citrón na ozdobu
  • Led

Postup: Do sklenky vložte několik kostek ledu. Ty zalijte proseccem, sirupem a limoncellem. Dobře promíchejte a ozdobte tymiánem, borůvkami i citrónem.

Foto: Mionetto

Mock Mimosa

Chcete pohostit abstinenta, řidiče nebo toho, kdo si právě dává podzimní detox? Připravte mu nealkoholický koktejl. Abyste dosáhli požadované chuti drinku a zachovali příjemné perlení, přidejte nealkoholický Bohemia Sekt.

Ingredience:

  • 1 cl medová voda
  • 5 cl čerstvá mandarinková šťáva
  • 5–6 cl nealkoholický Bohemia Sekt
  • Rozmarýn a řez mandarinky na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou si rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Sklenici naplníme ledem. Poté přidáváme postupně mandarinkovou šťávu, medovou vodu a doléváme nealkoholickým Bohemia Sektem. Poté promícháme všechny suroviny a na závěr dozdobíme rozmarýnem a řezem mandarinky.

Tip barmana: Pokud lehce opálíte rozmarýn, docílíte tak příjemného rozvonění této bylinky.

Foto: Bohemia Sekt

Havajské potěšení
 
Oproti dřívějšku máme dnes výhodu, že i během podzimu a zimy bez problémů seženeme rozmanité druhy ovoce, se kterým bez problémů vykouzlíte parádní letní koktejl. Pokud si chcete připomenout léto, vsaďte na vinný koktejl Havajské potěšení.
 

Ingredience:

  • 1 ks ananasu
  • Bílé víno Motýl
  • Led
  • Snítka máty na ozdobu

Postup: Ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme jej do mixéru a spolu s ledem rozmixujeme na smoothie. Poté nalijeme do skleničky a dolijeme vychlazeným bílým vínem Motýl v poměru 1:1. Na ozdobu použijeme snítku máty, případně plátek ananasu.

Foto: Bílé víno Motýl

Sharp company

Koktejl sladkokyselé chuti se štiplavým závěrem udělá velký dojem. Díky zázvoru je ideální jak pro sychravé večery, tak i jako koření nejen domácích večírků. Jeho příprava je sice náročnější a vyžaduje použití šejkru, za vynaložené úsilí vám bude odměnou koktejl jako od profesionála.

Ingredience:

  • 2 cl Bourbon
  • 1 cl čerstvá citronová šťáva
  • 2 cl medová voda
  • 3 plátky zázvoru
  • 5 až 6 cl Bohemia Sekt Brut
  • Kandovaný zázvor a tymián na ozdobu

Postup: Čerstvý zázvor rozmixujme tyčovým mixérem nebo rozdrtíme v hmoždíři. Poté dáme do šejkru a postupně přiléváme bourbon, medovou vodu a citronovou šťávu. K surovinám přidáme kostky ledu a šejkrujeme. Abychom vyloučili zbytky zázvoru, důkladně cedíme přes sítko. Hotový základ přelijeme do sklenice na stopce a pomalu dolijeme sektem a promícháme. Na závěr ozdobíme kandovaným zázvorem a tymiánem.

Tip barmana: Intenzitu jednotlivých chutí si každý může vyladit dle svých preferencí. Pro milovníky kouřových chutí doporučuji nahradit bourbon kouřovou skotskou whisky. 

Foto: Bohemia Sekt

Malfy gin rosa

Tento růžový gin je destilovaný s jalovcem a dalšími botanicals a následně infuzovaný sicilskými růžovými grapefruity a rebarborou, které dominují také ve vůni. Výraznou grapefruitovou chuť doplňuje dlouhý jalovcový závěr.  Gin lze kombinovat jak s tonikem, tak s grapefruitovým džusem či růžovou limonádou, oživené plátkem grepu nebo snítkou rozmarýnu

Ingredience:

40 ml Malfy Gin Rosa
120 ml Tonic
Plátek růžového grapefruitu

Postup: Do sklenice plné ledu nalijte 40 ml Malfy Gin Rosa, dolijte tonicem a ozdobte plátkem růžového grapefruitu.

Foto: Malfy Gin 

Reklama