obrazek.jpgFoto: Shutterstock

Dip Sušená rajčata a ořechy

Ingredience:

  • 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivami (může být bez oliv)
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 Bílý jogurt  (lze použít i Kysanou smetanu). sůl, pepř

Postup:

Všechny ingredience smícháme v mixéru a rozmixujeme do hladka. Tímto získáme jemný dip. Pokud máte radši dip s kousky ingrediencí, tak můžete sušená rajčata nakrájet a ořechy nasekat. Nakrájené kousky poté vmícháme do jogurtu. Vytvoří tak zajímavou strukturu. Dip dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.

Dip Bylinky (bazalka)

Ingredience:

  • 1 Bílý jogurt (lze použít i Kysanou smetanu)
  • 2,5 lžíce nasekané bazalky
  • stroužek česneku
  • čajová lžička citrónové šťávy, sůl, pepř

Postup:

Čerstvou bazalku nasekáme a dáme do jogurtu. Do jogurtu dále vymačkáme stroužek česneku s šťávu z citrónu a dochutíme solí a pepřem. Dip necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.
 
Dip Mango&chilli

Ingredience:

  • 1 Bílý jogurt  (lze použít i Kysanou smetanu)
  • 1 červená chilli paprička (dle chuti)
  • 1/4 zralého manga, sůl, pepř

Postup:

Oloupané mango, chilli (dle chuti) a jogurt dáme do mixéru. Ingredience rozmixujeme do hladkého dipu. Dochutíme solí, pepřem a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici, aby se nám chutě spojily.

Zdroj receptu: Mlékarna Valašské Meziříčí

Grilování je naše oblíbené téma:

krkovice.jpgFoto: Alena Kolaříková

image.pngFoto: Shutterstock