1.jpg (94 KB)

Foto: Chef Dejv

Caesar salát

  • 2 kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • trocha oleje
  • římský salát
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 ančovička
  • česnek podle chuti
  • citronová šťáva
  • parmezán
  • několik plátků toastového chleba

Nejprve si uděláme dresink: připravíme ho z majonézy, dijonské hořčice, ančovičky, česneku, citronové šťávy a parmezánu (+sůl a pepř podle chuti).

Z toustového chleba si nakrájíme kostičky a dáme do trouby zezlátnout, připravíme tím tak krásně křupavé krutony.

Kuřecí prsa jen osolím a opepřím a orestuji na trošce oleje, pak nakrájíme na plátky.

V míse si smícháme římské listy, krutony a dresink. Ozdobíme plátky parmezánu a kuřecího masa.

2.jpg (104 KB)

Foto: Chef Dejv

Zeleninový s tuňákem

zálivka

  • 8 lžic olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • trochu citronové šťáva
  • kapka balsamica
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

dále potřebujeme

  • několik jarních cibulek
  • 500 g rajčat
  • 3 papriky
  • 1 okurka
  • čerstvá petrželka
  • 300 g kvalitního tuňáka v konzervě


Zálivka je velmi jednoduchá, hodí se prakticky na jakoukoliv zeleninu: olivový olej, lžička medu, citronová šťáva, kapka balsamica, sůl, pepř +(půl lžičky dijonské hořčice podle chuti).

Nakrájím si jarní cibulku, rajčata, papriku, okurku, přidám čerstvou petrželku a kvalitního tuňáka v konzervě. Smícháme s dresinkem a můžeme podávat třeba s bílým pečivem.

Dobrou chuť přeje Chef Dejv.

Tipy na saláty

4.jpg (92 KB)

Foto: Alena Kolaříková

5.jpg (60 KB)

Foto: S Jůlinkou v kuchyni

6.jpg (84 KB)

Foto: Alena Kolaříková