Foto: Chef Dejv
Caesar salát
- 2 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- trocha oleje
- římský salát
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 ančovička
- česnek podle chuti
- citronová šťáva
- parmezán
- několik plátků toastového chleba
Nejprve si uděláme dresink: připravíme ho z majonézy, dijonské hořčice, ančovičky, česneku, citronové šťávy a parmezánu (+sůl a pepř podle chuti).
Z toustového chleba si nakrájíme kostičky a dáme do trouby zezlátnout, připravíme tím tak krásně křupavé krutony.
Kuřecí prsa jen osolím a opepřím a orestuji na trošce oleje, pak nakrájíme na plátky.
V míse si smícháme římské listy, krutony a dresink. Ozdobíme plátky parmezánu a kuřecího masa.
Foto: Chef Dejv
Zeleninový s tuňákem
zálivka
- 8 lžic olivového oleje
- 1 lžička medu
- trochu citronové šťáva
- kapka balsamica
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- sůl
- pepř
dále potřebujeme
- několik jarních cibulek
- 500 g rajčat
- 3 papriky
- 1 okurka
- čerstvá petrželka
- 300 g kvalitního tuňáka v konzervě
Zálivka je velmi jednoduchá, hodí se prakticky na jakoukoliv zeleninu: olivový olej, lžička medu, citronová šťáva, kapka balsamica, sůl, pepř +(půl lžičky dijonské hořčice podle chuti).
Nakrájím si jarní cibulku, rajčata, papriku, okurku, přidám čerstvou petrželku a kvalitního tuňáka v konzervě. Smícháme s dresinkem a můžeme podávat třeba s bílým pečivem.
Dobrou chuť přeje Chef Dejv.
Tipy na saláty
Foto: Alena Kolaříková
Foto: S Jůlinkou v kuchyni
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář