Kiwi
Jít na zralé kiwi se škrabkou nemusí být dobrý nápad, protože docílíte akorát toho, že se vám v ruce rozprskne. Proto je lepší, když odkrojíte horní a dolní část kiwi a vnitřek od slupky oddělíte lžicí.

Mango
Manipulace s mangem může být hodně nebezpečná, proto ho nejprve seřízněte tak, aby se dalo rovně a pevně ukotvit na lince.

Granátové jablko
Šťáva z granátového jablka dokáže způsobit nepříjemný nepořádek. Lepší je, když jablko rozkrojíte na polovinu a semínka vymlátíte za pomoci vařečky do připravené mísy s vodou.

Dýně
Opatrnost si žádá i zpracování dýně. Aby se vám po podložce neklouzala, dejte pod ní mokrou utěrku.

Mrkev
Pokud si mrkev pečlivě umyjete, nemusíte z ní odstraňovat slupku. Nacházejí se v ní totiž důležité živiny a vitaminy.

Cibule
Správnou techniku krájení cibule se můžete naučit od slavného britského kuchaře Gordona Ramsayho.  

Foto:Shutterstock

Reklama