Polentová dobrota se sýrem a bylinkami
Ingredience:
Hotová Polenta Castello z La Formaggeria Gran Moravia
Olivový olej
Čerstvé bylinky jako rozmarýn, tymián nebo oregáno (mohou být i sušené)
Na jemno nastrouhaný oblíbený sýr, například parmezán, Gran Moravia nebo Tre Corti
Čerstvý pepř
Postup:
Polentu Castello nakrájíme na kostky.
Vložíme do hlubší misky a důkladně promícháme s olivovým olejem a bylinkami.
Obsah misky vysypeme na rozpálenou pánev a za stálého prohazování restujeme, dokud se polenta nezačne zbarvovat do zlatova.
Obsah pánve ještě za tepla přendáme do misky, posypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a špetkou čerstvého pepře, podáváme s vínem či pivem.
Polentový quiche se špenátem, parmazánem a kozím sýrem
Ať už plánujete rychlou večeři pro rodinu nebo chcete překvapit přátele na párty netradičním jídlem, po voňavém a zdravém quiche se jistě jen zapráší!
Ingredience:
250 ml mléka
1 hrnku polenty
30 g másla
10 g parmazánu
Sůl
Pepř
150 g čerstvého špenátu
1 malá červená cibule
6 vajec
125 ml smetany
70 g kozího sýra
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru cca 20 cm lehce vymažte máslem. Dno můžete navíc i vyložit pečicím papírem.
- Do hrnce nalijte 250 ml vody, přilejte mléko a přiveďte k varu. Postupně přisypávejte polentu a promíchávejte, aby se nedělaly hrudky. Snižte plamen a vařečkou míchejte dalších 5 minut. Sejměte z ohně a do horké polenty vmíchejte máslo, parmazán a podle chuti osolte a opepřete.
- Poté polentu přendejte do formy, na ni rozložte špenát a kousky cibule.
- Vajíčka našlehejte ve smetaně, osolte a směsí přelijte základ koláče.
- Navrch rozdrobte kozí sýr a pečte asi 40 minut.
Více informací o produktech, inspiraci a recepty naleznete na LAFORMAGGERIA.COM
Nový komentář
Komentáře
Díky vám jsem zkusila svoji úplně první polentu v životě. Nevěřila jsem, že to je tak lahodné a poněvadž jsem kukuřičné krupice uvařila opravdu velké množství, tak jsem ještě udělala nákyp (cibule, květák, lilek - orestovat, naskládat do zapékací mísi, posypat sýrem, nato uvařenou kuk. krupici, opět sýr, pražené sezamové semínko a šup s tím do trouby. Neuvěřitelně rychlé, lehké, nadýchané a chutné). Zbytek krupice jsem rozetřela v tenké vrstvě na plech, přikryla pot. fólií a druhý den uvařila recept výše ( Polentová dobrota se sýrem a bylinkami) a opět veliké nadšení