Polentová dobrota se sýrem a bylinkami
5bcd9d5a783b7obrazek.png

Ingredience:

Hotová Polenta Castello z La Formaggeria Gran Moravia

Olivový olej

Čerstvé bylinky jako rozmarýn, tymián nebo oregáno (mohou být i sušené)

Na jemno nastrouhaný oblíbený sýr, například parmezán, Gran Moravia nebo Tre Corti

Čerstvý pepř

Postup:

Polentu Castello nakrájíme na kostky.

Vložíme do hlubší misky a důkladně promícháme s olivovým olejem a bylinkami.

Obsah misky vysypeme na rozpálenou pánev a za stálého prohazování restujeme, dokud se polenta nezačne zbarvovat do zlatova.

Obsah pánve ještě za tepla přendáme do misky, posypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a špetkou čerstvého pepře, podáváme s vínem či pivem.

Polentový quiche se špenátem, parmazánem a kozím sýrem
5bcd9d4e1ab25obrazek.png

Ať už plánujete rychlou večeři pro rodinu nebo chcete překvapit přátele na párty netradičním jídlem, po voňavém a zdravém quiche se jistě jen zapráší!

Ingredience:

250 ml mléka

1 hrnku polenty

30 g másla

10 g parmazánu

Sůl

Pepř

150 g čerstvého špenátu

1 malá červená cibule

6 vajec

125 ml smetany

70 g kozího sýra

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru cca 20 cm lehce vymažte máslem. Dno můžete navíc i vyložit pečicím papírem.
  2. Do hrnce nalijte 250 ml vody, přilejte mléko a přiveďte k varu. Postupně přisypávejte polentu a promíchávejte, aby se nedělaly hrudky. Snižte plamen a vařečkou míchejte dalších 5 minut. Sejměte z ohně a do horké polenty vmíchejte máslo, parmazán a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Poté polentu přendejte do formy, na ni rozložte špenát a kousky cibule.
  4. Vajíčka našlehejte ve smetaně, osolte a směsí přelijte základ koláče.
  5. Navrch rozdrobte kozí sýr a pečte asi 40 minut.

Více informací o produktech, inspiraci a recepty naleznete na LAFORMAGGERIA.COM

Reklama