Houbová sezona se pomalu rozbíhá, a tak jsme vám z www.namasle.cz vybrali recept s houbami. Zkuste tuto topinkovou směs z hub a sýra, určitě neprohloupíte. Chutná rychlá večeře nejen pro letní období.

Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 4 osoby.

Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

Houbové topinky

namasle

Ingredience

  • 160 g celozrnného pečiva
  • 50 g Jihočeského másla
  • 100 g jarní cibulky
  • 160 g hub
  • 100 g taveného sýra Romadur
  • sůl, kmín
  • list ledového salátu
  • cherry rajčata na ozdobu

Postup přípravy:

  • Jarní cibulku nasekejte najemno. Na pánev dejte máslo a cibulku na něm osmahněte do změknutí. Přidejte na malé kousky nakrájené houby, osolte, okmínujte a orestujte. Pak přidejte tavený Romadur a nechte jej rozpustit. Při rozpouštění sýra je třeba stále míchat.
  • Celozrnné pečivo nakrájejte na plátky a nechte nasucho opéct. Na pánvičce nebo v toustovači. Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj toustíky, navrstvěte na ně připravenou směs, ozdobte cherry rajčaty, jarní cibulkou a podávejte.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama