Houbová sezona se pomalu rozbíhá, a tak jsme vám z www.namasle.cz vybrali recept s houbami. Zkuste tuto topinkovou směs z hub a sýra, určitě neprohloupíte. Chutná rychlá večeře nejen pro letní období.
Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 4 osoby.
Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1
Houbové topinky
Ingredience
- 160 g celozrnného pečiva
- 50 g Jihočeského másla
- 100 g jarní cibulky
- 160 g hub
- 100 g taveného sýra Romadur
- sůl, kmín
- list ledového salátu
- cherry rajčata na ozdobu
Postup přípravy:
- Jarní cibulku nasekejte najemno. Na pánev dejte máslo a cibulku na něm osmahněte do změknutí. Přidejte na malé kousky nakrájené houby, osolte, okmínujte a orestujte. Pak přidejte tavený Romadur a nechte jej rozpustit. Při rozpouštění sýra je třeba stále míchat.
- Celozrnné pečivo nakrájejte na plátky a nechte nasucho opéct. Na pánvičce nebo v toustovači. Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj toustíky, navrstvěte na ně připravenou směs, ozdobte cherry rajčaty, jarní cibulkou a podávejte.
Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!
Nový komentář
Komentáře
tak to muzem mame vsichni doma radi houbicky na vsechny zpusoby
Věrulinka — #3 Mě by tyhle chutě zrovna lákaly..nemusím moc samotné houby, ale s tím sýrem by mohly být moc dobré
Klára Křížová — #2
nemyslím zkazit, jako tak, ale obojí dohromady se vzájemně ruší chutě 
Jako káva s rumem se říká, že se to vzájemně obojí kazí
, buď rum, nebo kávu, tedy dávám příklad
, ale občas na něj dostanu chuť, jenom ovoním kávičku rumíčkem
Věrulinka — #1 Proč by se to mělo kazit, když se všechno hned zpracuje a sní?